Ajankohtaista Apua Ukrainaan

Ukrainan ja Venäjän välinen sota järkyttää meitä kaikkia.

Olemme kuluneen viikon aikana etsineet parhaita tapoja auttaa ukrainalaisia; ensimmäinen ja se helpoin toimenpide on jo tehty ja seuraava hankkeemme alkaa huomenna.

Helpointa on tehdä lahjoitus itselle oikealta tuntuvalle järjestölle. Me valitsimme Pelastakaa Lapset Ry:n sekä Ukrainan keskuspankin Ukrainan puolustuksen rahoittamiseen perustaman tilin.

Vetoan samalla myös kaikkia teitä ajattelemaan, että lahjoitus on minimiasia mitä jokaisen kykeneväisen yksilön, yrityksen tai yhteisön kuuluu tehdä. Kyseessä on sota, jossa kansa taistelee hyökkääjää vastaan. Meidän yhteiskunnallinen ja inhimillinen vastuu on auttaa ja tukea. Ukrainalaiset taistelevat meidän suomalaistenkin vapauden puolesta.

Secton henkilökuntaa on huomenna aamulla lähdössä pikkubusseilla ajamaan Suomesta Ukrainan rajalle noutamaan sotaa pakenevia ihmisiä turvaan. Olemme saaneet viestiä, että on suurempi pula tavoista päästä rajalta pois, kuin tavarasta. Ei ole inhimillistä, että rajalle syntyy laaja pakolaisleiri. Tarkastakaa tavarantoimituksien ohjeet ennen kuin aloitatte keräyksiä.

Toivomme, että sota on päättynyt ennen kuin meidän seuraava karavaani lähtee liikkeelle. Varaudumme myös siihen, että tämä ei ole ainoa kerta, jolloin meiltä liikkuu autoja ja henkilökuntaa kohti etelää ja tuomme turvaa tarvitsevia ihmisiä Suomeen.

Kun me suomalaiset laitamme pään illalla tyynylle, niin muistetaan kuinka kiitollisia saamme olla oikeudestamme elää vapaassa ja turvallisessa maassa.

Tässä vielä muutama luotettava järjestö, joiden kautta tuki menee perille: Pelastakaa Lapset, Unisef, SPR, Kirkon Ulkomaanapu, Fida

Rauhalle!
Matias Henkola
Toimitusjohtaja, yrittäjä

?>