fbpx

Ajankohtaista, Secto mediassa Kauppalehti: Suomalainen leasingyhtiö aikoo viisinkertaista autokantansa

Tavoitteena on kasvattaa autojen määrä 3800 autosta 21 000:een neljässä vuodessa.

Suomalainen, yksityisomisteinen leasingyhtiö Secto Automotive hakee kovaa kasvua. Se aikoo yli viisinkertaistaa autokantansa seuraavan neljän vuoden aikana. Tavoite on 21 000 ajoneuvoa, kun autoja on nyt 3 800.

Tammikuussa Sectolla aloittanut toimitusjohtaja Ville Alanen sanoo, että vauhtia kasvulle haetaan helmikuun aikana avautuvasta Tanskan tytäryhtiöstä sekä mahdollisesta autoverouudistuksesta.

”Uudistus antaa yritysautoilijoille entistä enemmän valinnanvaraa tietyissä autosegmenteissä. Autoverouudistuksen myötä muokkaamme palvelutarjontaamme myös yksityisasiakkaille sopivaksi.”

Kauppalehti kertoi  tammikuussa, että leasing- ja autonvuokrausyritykset voivat ensi vuoden alusta valita, maksavatko autoveron vain leasing-kauden ajalta vai koko autoveron nykyiseen tapaan. Jos vero maksetaan vain leasing-sopimuksen ajalta, auto on vietävä leasingin jälkeen pois Suomesta. Myös asiakkaiden leasing-maksut voivat keventyä.

Autoverouudistus on yksi mahdollisuus, mutta sen lisäksi Alanen muistuttaa, että Secto osaa hyödyntää liiketoimintaympäristön muutoksia.

”Esimerkiksi vuonna 2011 Secton liisatessa Suomen ensimmäisiä sähköautoja ei kukaan uskonut markkinan kehittyvän näin nopeasti. Innovatiivisuus ja riskinotto kannattivat. Suomessa leasingillä hankituista ladattavista hybrideistä ja täyssähköautoista yli puolet on meidän hallinnassamme”, Alanen kertoo.

Alasen mukaan Secto profiloituu jatkossa entistä enemmän palvelu- ja prosessitaloksi.

”Asiakkaamme eivät osta meiltä tuotetta, vaan auton elinkaaren mittaista liikkumisen palvelua, yksinkertaistamista. Auton omistaminen koetaan entistä enemmän rasitteeksi”, kertoo Alanen.

Alanen on on ollut Secton hallituksen jäsen vuodesta 2014. Secton toimitusjohtajaksi Alanen siirtyi 3StepIT:n Suomen toimitusjohtajan paikalta.

Secton väistyvät toimitusjohtaja ja perustaja Matias Henkola jatkaa yrityksessä kehitystehtävissä.

10.2.2016 julkaistu artikkeli luettavissa Kauppalehden sivuilta.

Ota yhteyttä!

Miten voimme olla avuksi? Kerro meille autotarpeistasi ja olemme sinuun pian yhteydessä.