fbpx

Ajankohtaista, Secto mediassa Leasingautojen kauppa kasvussa, autoveroratkaisu ohjaa yrityksiä entistä vähäpäästöisempiin autokantoihin

Autoalaa yleisesti vaivaavan taantuman keskellä on nähtävissä valonpilkahduksia. Suomen autokannan kasvu on lähes pysähtynyt ja koko autoala tuntui pidättävän hengitystä odottaessaan tiistaina 23.6 julkaistua hallituksen autoverolinjauksen konkreettista toteutusmallia.

Secto Automotive on kuitenkin onnistunut tekemään kasvua näinkin pysähtyneellä alalla perustamisvuodestaan 2007 lähtien. Secton toimitusjohtaja Matias Henkolan mukaan markkinatrendien vastaisen kasvun taustalla on Secton kattava palvelukonsepti, avoin ja joustava leasingtuote ja kyky reagoida nopeasti markkinoilla tapahtuviin muutoksiin. Autoveropäätös on tervetullut uutinen:

– Tehokkaaseen energiankäyttöön tähtäävät veromuutokset ovat olleet ennustettavissa pitkään. Olemme aktiivisesti ohjanneet asiakasyrityksiemme autopolitiikkaa vähäpäästöisempään suuntaan. Sähköautojen leasauksessa olemme markkinajohtajia. Juuri ulos tullut erityisesti vähäpäästöisiä hybridejä suosiva autoveropäätös tulee kasvattamaan niiden osuutta autokannassamme entisestään. Emme kuitenkaan näe portaittaisella nelivuotisella toteutuksella olevan suurta vaikutusta työsuhdeautoiluun: vähäpäästöisiä autoja tullaan suosimaan jatkossakin.

Espoon Olarinluomaan Sports Car Centerin entisiin tiloihin toukokuussa avatun Secto Vaihtoautot-liikkeen johtaja Christian Selin näkee, ettei autoveroratkaisulla ole merkittävää vaikutusta vaihtoautojen hintoihin:

– Hyvä että päätös syntyi. Toki kestää vielä tovin, että asiakkaat sisäistävät päätöksen todelliset vaikutukset autojen hintoihin ja uskaltavat luottaa siihen, että oman auton arvo ei putoa juuri lainkaan. Moni lykätty ostopäätös tullaankin varmasti toteuttamaan jo kesän aikana kun pelkotilat poistuvat. Yritysasiakkaamme tarttuvat varmasti myös tilaisuuteen päivittää nykyinen autokantansa entistä vähäpäästöisempiin autoihin ja siihen uusi vaihtoautoliikkeemme tarjoaa avun.

Euroopassa 45 % yritysautokannasta on hankittu leasingillä, vastaava luku Suomessa on 19%. Henkolan mukaan pääkaupunkiseudun ja suurimpien kaupunkien leasing-penetraatio on lähempänä eurooppalaista tasoa, mutta maakunnissa on paljon kasvunvaraa:

– Pienten ja keskisuurten yritysten sekä ruuhka-Suomen ulkopuolella sijaitsevien yritysten kiinnostus leasingiä kohtaan on selvästi nousussa. Tämän hetkinen taloustilanne on saanut yritykset miettimään perinteisen omistamisen mielekkyyttä: leasingillä tasetta on mahdollista keventää ja autokantaan sidottu pääoma voidaan vapauttaa kassaan yritystoiminnan käyttöön. Taloudellisesti haastavassa tilanteessa kustannustehokkaan autokannan edut korostuvat, autoja kun tarvitaan liiketoiminnan pyörittämiseen niin nousu- kuin laskusuhdanteissa. Pystymme reagoimaan nopeasti asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin mikä näkyy liiketoiminnan kasvuna myös meidän päässämme.

Christian Selinin näkemystä autoveron vaikutuksesta vaihtoautojen hintaan lainattiin myös Ilta-Sanomien nettijulkaisuun 24.6.2015. Artikkeli luetttavissa täällä.

Ota yhteyttä!

Miten voimme olla avuksi? Kerro meille autotarpeistasi ja olemme sinuun pian yhteydessä.