fbpx

Ajankohtaista, Secto mediassa Näin autoilun verotus muuttuu 2017

Tuleva vuosi tuo sekä porkkanaa että raippaa autoilun verotukseen. Kokonaiskuva aukeaa Kauppalehden artikkelissa, jonka teon yhteydessä haastateltiin myös Sectoa. Alla pääasiat lyhyesti:

Henkilöautojen ajoneuvoverot nousevat ensi vuonna 36,50 euroa jokaiselta ajoneuvolta, moottoribensiinin vero 2,12 senttiä litralta ja dieselöljyn 2,41 senttiä litralta.

Työsuhdeautoissa käyttöedun laskentaperusteet ovat ennallaan, mutta vapaan autoedun maksut laskevat 15 euroa. Oman autosi verotusarvon ensi vuodelle voit laskea verottajan laskurilla.

Ennakkopalautusmenettely mahdollistaa leasingautojen autoveron maksamisen ainoastaan auton käyttöajalta, jonka jälkeen auto on vietävä pois maasta. Tämä vaikuttaa leasingvuokraa alentavasti korkean autoveron arvoautoihin joilla on Euroopan laajuinen jälkimarkkina. Normaaliin työsuhdeautoiluun ennakkopalautusmenettelyllä ei ole vaikutusta.

Sähkö- ja biokaasuautoille on esitetty hankintatukea jonka vahvistaminen ja lopullinen muoto on vielä auki. Seuraavan kerran asia voi nousta pöydälle kevään kehyskeskustelussa ja syksyllä budjetin valmistelussa.

 

 

 

Ota yhteyttä!

Miten voimme olla avuksi? Kerro meille autotarpeistasi ja olemme sinuun pian yhteydessä.