fbpx

Ajankohtaista, Sähköautot Onko lähtölaskenta autoveron poistumiselle alkanut?

Kuluneen vuoden aikana suomalaisessa julkisessa keskustelussa on tapahtunut fundamentaalinen muutos. Sähkö- ja kaasuautot ovat saavuttaneet median edustajien laaja-alaisen hyväksynnän. Huomioarvoa on nostanut myös EU:n laajuinen keskustelu Diesel-autojen kieltämiseksi, joka tuntuu turhankin radikaalilta toimenpiteeltä.

Henkinen pohja uudelle autoilun aikakaudelle on muotoutumassa ja nämä autot murtautuvat yleiseen tietoisuuteen nopeasti. Tätä yleistä mielipidettä tukevat autoteollisuuden isot ilmoitukset investoimisesta sähköautoilun (Toyota ilmoitti tulevansa isosti sähköautoihin, VAG group ilmoitti tuovansa eri merkeille laajasti sähköautomalleja, Volvo ilmoitti sähköistävänsä lähivuosina koko autokantansa ja Tesla julkaisi Model3:n perussähköauton), sekä Shell:in pääjohtajan ilmoitus siirtyä ajamaan seuraavaksi sähköautolla.

Edelleenkin sähköautoilulla on omat rajoitteensa akustojen kokoluokan, raskaankaluston ja ajoetäisyyden suhteen. Tässä biopolttoaineet kuten biokaasu ja biopolttonesteet ovat erinomaisia ympäristöystävällisiä ratkaisuita. Biokaasunkin osalta jakeluverkosto laajenee nopeasti tällä hetkellä.

Erittäin matalapäästöisten autojen yleistyminen markkinoilla rapauttaa kiihtyvään tahtiin Suomen autoverotuottoa, kuten Kauppalehtikin viikonloppuna noteerasi. Hallituksessa oikeat toimenpiteet herättävät paljon intohimoja ja tämän vuoksi parlamentaarinen työryhmä ei saanut jätettyä raporttiaan määräajassa. Odottelemme edelleen asiasta lisätietoa ja helmikuun lopussa 2018 työryhmän pitäisi jättää loppuraporttinsa.

Jokatapauksessa lähtölaskenta autoveron poistumiselle on alkanut…

___

Keskustelu jatkuu Secton some-kanavissa Facebookissa ja LinkedIn:ssä.

Sananvuoron kirjoittaja Ville Kujansuu on tiettävästi Suomen innovatiivisin blogaava talousjohtaja (toim. subjektiivinen huom.). Suomen johtavan autoalan palveluyhtiön Secto Automotiven riveihin Ville liittyi vuonna 2014.

Ville Kujansuu, Secto Automotive

Ota yhteyttä!

Miten voimme olla avuksi? Kerro meille autotarpeistasi ja olemme sinuun pian yhteydessä.