Ajankohtaista, tapahtumat Secto liikkuu hyvästi

Secton liikkajengi toteutti työkavereilleen haasteen, jossa oli tarkoitus kerätä liikkumisella rahaa hyväntekeväisyyteen ja hyvää oloa itselleen. Reilun kolmen kuukauden aikana oli tarkoitus kerätä 30 000 liikuttua kilometriä ja jokaisesta liikutusta kilometristä lahjoittaa 0,10 € hyväntekeväisyyteen. Sectolaiset oli helppo haastaa mukaan! Jokainen liikkuja sai valita kolmesta hyväntekeväisyyskohteesta mihin halusi lahjoittaa keräämänsä varat.

Osa sectolaisista lähti mukaan haasteeseen ainoastaan kerätäkseen rahaa hyväntekeväisyyteen, joku teki haasteen aikana täydellisen elämäntapamuutoksen liikunnan ja ravinnon saralla, jotkut alkoivat pyöräilemään vuosienkin tauon jälkeen tai löysivät muulla tavoin liikunnan ja ulkoilun ilon. Eräs osallistuja kertoi siirtyneensä hakemaan postinsa 600 metrin päästä vain jalkaisin, vaikka ennen matka taittui traktorilla tai autolla. Liikkajengiin teki erityisesti vaikutuksen se, että yksi sectolainen kertoi aiemmin istuneensa lasten harrastusten ajan autossa puhelinta räpläten, mutta nykyään lasten treenien ajan hän on itse lenkillä, satoi tai paistoi.

Liikutut kilometrit kirjattiin HeiaHeia -sovellukseen. Suosituimmiksi lajeiksi osoittautuivat perinteiset kävely, pyöräily, juoksu ja kuntosalilla hikoilu. Erilaisia liikuntamuotoja kirjautui kuitenkin peräti 97 kpl, joista mainittakoon myös seinäkiipeily, hula-vanteen pyöritys, melonta, tennis, kamppailulajit ja vaellus.

Kesä oli monelle sectolaiselle edellisiä kesiä liikunnallisempi ja tavoite saavutettiin yhdessä.

Secto liikkuu hyvästi -kampanjan myötä sectolaiset valitsivat lahjoituskohteiksi Porvoon Seudun 4 h-yhdistyksen, Irti Huumeista ry:n ja Protect Our Wintersin.