asiakascaset Kasvava Novatron valitsi leasingin poistaakseen rasitusta kalustonhallinnasta

Novatron Oy on infrarakentamisen automaatioon erikoistunut suomalainen teknologiayritys, joka tarjoaa ratkaisuja työmaiden digitalisointiin ja työkoneiden robotisointiin. Yrityksen vahvan kasvun myötä myös kalustohallinta laitettiin kuntoon Secton avulla.

Teimme kerralla autopolitiikan yhtenäiseksi koko yrityksemme osalta eli huoltoautojen lisäksi myös työntekijöidemme työsuhdeautot tulevat Sectolta, sanoo Novatron Oy:n asiakas-, palvelu- ja henkilöstöjohtaja Tomi Mahkonen

Suomalainen Novatron on kehittänyt koneohjaamisen ratkaisuja jo vuodesta 1991 ollen mukana kehittämässä alan standardeja ja toimintatapoja. Tänä päivänä 3D-koneohjausjärjestelmä on yksi tärkeimmistä kaivinkoneiden lisälaitteista ja yhdessä suomalaisten maanrakentajien sekä -mittaajien kanssa yhdessä kehitetty Novatron Xsite®-tuoteperhe edustaa alan huippua. Ne on suunniteltu kotimaisen infrarakentamisen tarpeisiin ja ovat tuttu näky infratyömailla.

Yrityksen kasvu on ollut vahvaa ja tänä päivänä Novatron työllistää yli 120 alan ammattilaista. Henkilöstön ohella huolto/asennusautojen määrä on noussut tasaisesti ja vuonna 2019 talossa aloitettiin kartoittamaan parasta vaihtoehtoa kalustonhallinnalle.

– Aikaisemmin meillä oli kaikki pakettiautot omia ja ne kilpailutettiin itse autoliikkeiden kautta. Toiminnan ja autojen määrän kasvaessa myös niistä vastanneiden työntekijöiden kuorma lisääntyi. Tutkimme erilaisia vaihtoehtoja ja päädyimme huoltoleasingiin. Kartoitimme eri palvelutarjoajat ja heidän palvelunsa haluten edullisen sekä helppohoitoisen leasingratkaisun. Kilpailutuksen jälkeen päädyimme Secton tarjoamaan pakettiin, sanoo Novatron Oy:n henkilöstöjohtaja Tomi Mahkonen.

Nyt yhteistyö Secton kanssa on jatkunut yli kaksi vuotta.

– Yhteistyö aloitettiin heinäkuussa 2019 ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä tekemäämme ratkaisuun. Halusimme poistaa rasitusta kalustonhallinnasta meidän henkilökuntamme osalta ja olemme siinä Secton kanssa onnistuneet erinomaisesti.

Novatron on edelläkävijä maarakennuskoneiden koneohjauksessa. Asennukset ja huollot tehdään Secton leasingpakettiautoilla.

Oma yhteyshenkilö takaa asioiden sujuvuuden

Heti yhteistyön alkaessa tehtiin selkeät suunnitelmat, miten kalustoa päivitetään leasingautoihin.

– Lähdimme heti alusta siirtämään määrätietoisesti kalustoamme leasingautoihin ja nyt lähes koko asennuskalustomme tulee Sectolta. Yksi iso tekijä asioiden sujuvuudelle on Secton nimeämä oma yhteyshenkilö meille Kotkavuoren Tapani on ollut loistava yhdyshenkilö, kiittelee Mahkonen.

Asennusautoissa Novatronilla on muutama eri malli mitä he käyttävät. Autot varustellaan huoltotöihin soveltuviksi ja teipataan samanlaisiksi.

– Asennusautot hankitaan aina uusina – uusi auto on aina varmempi valinta. Autoissa on tehokkaat moottorit, sillä niillä mennään suoraan asiakkaiden työmaille ja asentajien pitää päästä perille kelissä kuin kelissä. Tyylikäs kalusto toimii myös käyntikorttinamme.

Kovassa käytössä on myös Secton tarjoamat lisäpalvelut kaluston seurantaan.

– Meillä on käytössä Driver Assistant mobiiliapplikaatio kuljettajille, josta löytyy tarvittavat yhteystiedot Sectolle jos tarvetta ilmenee. Lisäksi käytämme Fleet Manageria, josta voimme seurata kootusti autojen tietoja kuten kuka ajanut, autojen rekkarit,vakuutukset, huollot sekä tulevat huoltotarpeet ja kilometrimäärät. Nämä ovat erittäin hyviä lisäpalveluita.

Myös kaluston vaihto sujuu ongelmitta.

– Tapani katsoo ja seuraa kalustomme kokonaisuutta eli autojen ajomääriä, ikää jne. ja tekee meillä ehdotukset koska ne ovat järkevin päivittää uusiin. Hän katsoo aina yrityksemme etua ja meillä on vahva luotto häneen. Jos tarvitaan puolestaan lisää uutta kalustoa – yksi puhelinsoitto ja hommat lähtee rullaamaan. Tapani tilaa auton, se joko varustellaan vanhan auton kalusteilla tai tilataan uudet. Kaikissa asennusautoissamme on meidän tarpeisiimme suunniteltu kalustus, joka tekee asentajien työstä tehokasta.

Yksi lasku – vähemmän paperitöitä

Leasingautojen laskutus tulee koontilaskuna Sectolta, mikä on Mahkosen mukaan todella iso etu.

– Kun automäärät ovat isoja, vanhalla tyylillä tuli laskuja ovista ja ikkunoista laskujen kohdentamiseen sekä selvittämiseen meni paljon
aikaa. Nyt kaikki tulee kuukausittain yhdellä laskulla, jossa on autokohtaisesti eritelty kaikki maksut ja menot.

Yhtenäinen autopolitiikka

Yhteistyö Secton kanssa ei rajoitu pelkästään asennusautoihin.

– Teimme kerralla autopolitiikan yhtenäiseksi koko yrityksemme osalta eli huoltoautojen lisäksi myös työntekijöidemme työsuhdeautot tulevat Sectolta. Loimme selvät sävelet, kuka on oikeutettu työsuhdeautoon ja millä ehdoilla. Sen jälkeen, kun työsuhdeauto on hyväksytty talon sisällä, työntekijä käy läpi Tapanin kanssa eri vaihtoehdot ja he yhdessä katsovat parhaan ratkaisun kuhunkin tarpeeseen. Yhteistyö Secton kanssa on huoletonta kalustonhallintaa, toteaa Mahkonen lopuksi.