asiakascaset, Konerahoitus Leasing-ambulanssiin jopa 200 000 km ajoa / vuosi

Secto Konerahoitus taipuu erinomaisesti myös erikoiskaluston tarpeisiin. Ambulanssikuljetuksia Pohjois-Pohjanmaalla tekevät Inotsa Oy ja Har-Go Oy hankkivat lisäkalustoa joustavalla rahoitusleasingillä.

Inotsa Oy:n Toni Långström (vas.) ja Har-Go Oy:n Petteri Härkonen vastaavat kiireettömistä potilassiirroista Pohjois-Pohjanmaan alueella uudella ja nykyaikaisella kalustolla.

Ambulanssikuljetusyritykset Inotsa Oy ja Har-Go Oy omaavat hyvin samankaltaiset historiat.

– Olemme molemmat perheyrityksiä, Inotsan tausta juontaa juurensa vuoteen 1971, kun isäni aloitti ambulanssitoiminnan. Inotsa Oy on Siikalatvan Sairaankuljetus Oy:n 2018 perustettu tytäryhtiö. Siirryin päävetäjäksi 2000-luvun alkupuolella ja toimitusjohtajaksi virallisesti vuonna 2007, kertoo Inotsa Oy:n Toni Långström.

– Har-Go Oy:n perustin samoihin aikoihin Inotsa Oy:n kanssa eli vuonna 2018. Itsellä on kuitenkin ollut jo vuodesta 1994 alkaen oman toiminimen alla ambulanssitoimintaa, sanoo Har-Go Oy:n toimitusjohtaja Petteri Härkonen.

Yrityksen kuuluvat kolmen yrityksen yhteenliittymään, jotka tekevät kiireetöntä potilassiirtoa Pohjois-Pohjanmaan alueella.

– Hoidamme alueen kiireettömät ambulanssikuljetukset yhdessä ja tarvittaessa toimimme lisäapuna kiireellisille ensihoitotapauksille, sanoo Långström.

Uusi sopimuskausi vaati lisää kalustoa

Kun yritysten uusi sopimuskausi kuljetusten osalta lähestyi, oli aika myös päivittää kalustoa.

– Hankimme yhteensä 12 uutta ambulanssia, joista neljä tuli Inotsalle ja kaksi Har-Golle. Autot ovat kovassa käytössä ja mittariin saattaa tulla yli 200 000 kilometriä vuodessa per auto, joten päivityksiä on hyvä tehdä tasaisin väliajoin.

Samalla Långström ja Härkönen kartoittivat eri rahoitusvaihtoehtoja.

– Meillä on aina ollut ns. omia autoja eli pääosin osamaksurahoituksella hankittuja. Aloimme miettiä, onko järkeä omistaa kalusto itse vai hankkia ne käyttöön rahoitusleasingillä. Mitä enemmän asiaa tutki, sitä paremmalta jälkimmäinen vaihtoehto alkoi tuntua. Edut olivat selkeitä alkaen siitä, ettei yritysten tase kuormitu ja kulurakenne on etukäteen tiedossa kaluston osalta, toteaa Långström.

Asiakaslähtöinen palvelu Secton selkeä etu

Kun rahoitusleasing-vaihtoehtoja lähdettiin tosissaan kartoittamaan, oli tarjontaa riittävästi. Ambulanssien varustelusta vastannut iisalmelainen Profile Vehicles kehotti ehdottomasti ottamaan tarjouksen myös Secto Konerahoitukselta.

Iisalmelainen Profile Vehicles on ambulanssivarustelun ykkösosaaja Suomessa ja maailmalla. Inotsa Oy:n ja Har-Go Oy:n uudet Mercedes Benz Vitot varusteltiin potilaskuljetuksiin sopiviksi Profile Vehiclesin toimesta.

– Meillä kävi muutama rahoitusyhtiö esittelemässä palveluitaan, mutta Secton Juha Qvickin tullessa vierailulle lähti asiat rullaamaan nopeasti. Olimme erittäin tyytyväisiä tyyliin, miten Juha otti meidät ja meidän tarpeet huomioon. Lisäksi kun räätälöity rahoitusleasingpaketti oli meille sopiva, niin päätös oli lopulta helppo tehdä, sanoo Härkönen.

Asiakaslähtöinen palvelu teki heti vaikutuksen.

– Sectolla oltiin heti aidosti kiinnostuneita toiminnastamme ja suunnitelmistamme. Yhdessä menimme läpi kaikki vaihtoehdot kasvusta mitä jos? –vaihtoehtoihin. Secto taipui hyvin meidän kuvioon ja suora henkilökohtainen palvelu säväytti.

Vapaus keskittyä omaan ydinosaamiseen

Rahoitusleasingin avulla yritykset hankkivat  yhteensä kuusi erikoisvarustelua Mercedes Benz Vito –ambulanssia.

– Kun toimimme terveydenhuoltoalalla, täytyy kaluston rakentajan olla sertifioitu ammattilainen. Profile Vehicles on alan ehdoton ykkösosaaja, joka varustelee autoja niin Suomen kuin muun maailman markkinoille. Autoihin tehtiin mm. kattokorotukset sekä sisältö laitettiin täysin uusiksi. Autot ovat valmiina arvokkaita, sillä korityön osuus on kalliimpi kuin itse auton alusta, sanoo Långström.

Rahoitusleasing on osoittautunut oikeaksi valinnaksi.

– Meillä on näissä lisäksi avoin huoltoleasing, johon kuuluu tietty määrä huoltoja vuodessa. Kun huoltolaskuistakaan ei tarvitse erikseen stressata ja tiedämme kaluston kulurakenteen ennakkoon, voimme keskittyä täysin omaan ydinosaamiseen ja sen kehittämiseen. Secto Konerahoitus on helppo, joustava ja toimiva ratkaisu meidän tarpeisiin, suosittelemme ehdottomasti, toteaa kaksikko lopuksi.

Ambulansseille Pohjois-Pohjanmaalla voi tulla vuodessa mittariin jopa 200 000 kilometriä, joten kalusto pitää olla laadukasta ja kunnossa.
?>