asiakascaset QMG:n kolme syytä valita leasing

QMG eli Quattro Mikenti Group on Suomen suurimpia ja monipuolisimpia talotekniikka-alan toimijoita. Vahvasti kasvavassa konsernissa päädyttiin vaihtamaan autokalusto kustannustehokkaisiin leasing-ratkaisuihin.

QMG on ollut jo pitkään Secton asiakkaana, mutta tarkempi autopolitiikan suunnittelu aloitettiin vuonna 2017 talousjohtaja Toni Rannan aloittaessa QMG:n palveluksessa.

– Aikaisemmin QMC ja Secto tekivät yhteistyötä yksittäisten autojen osalta ilman selkeämpää keskittämistä – osa autoista liisattiin ja osa ostettiin taseeseen. Toiminta oli niinsanotusti ”toimarilähtöistä” eli mentiin ilman sen suurempia tallimääräyksiä. Kun aloitin konsernin palveluksessa, aloitimme koko konsernin kattavan autopolitiikan suunnittelun yhtenäiseksi ja kustannustehokkaaksi. QMC on viime vuosina kasvanut muun muassa yritysostojen myötä paljon ja sen myötä myös kalustonhallinnan merkitys kasvaa, sanoo QMC Partners Oy:n talousjohtaja Toni Ranta.

Leasing nousi nopeasti varteenotettavaksi vaihtoehdoksi ja kilpailutuksen jälkeen esille nousi tuttu nimi.

– Leasing tarjoaa kustannustehokkaan vaihtoehdon kaluston hallintaan. Emme halunneet sitoa omia resurssejamme autokantamme optimoimiseen, jolloin leasing oli meille oikea ratkaisu. Kilpailutuksen jälkeen päädyimme Secton leasingasiakkaaksi ja ratkaisu oli kaikin puolin oikea. Leasaamalla autot olemme pystyneet saamaan kalustomme luotettavaksi, kustannustehokkaaksi ja edustavaksi.

Päätöstä tehtäessä palvelukokonaisuus ratkaisee – yksi tärkeä asia käänsi vaakakupin Secton puolelle.

– Secton asiakaspalvelulähtöisyys oli ensimmäinen asia, mikä herätti huomiomme. Heidän edustajansa tunsi meidän liiketoimintamme ja tunnisti kompastuskivemme. Sitä kautta pystyimme ratkaisemaan ongelmia ja haasteita, joista kaikista emme tienneet itsekään, toteaa Ranta.

QMC on hankkinut Sectolta  huolto- ja henkilöautoja.

– Meillä on konsernin sisällä tarve monenlaisille autoratkaisuille huoltoautoista myyjien työsuhdeautoihin. Secton toimintatapa on hyvin asiakaslähtöinen, he tuovat asiakkaalle valmiin paketin ja konseptin, josta voi kutakuinkin kuin tarjottimelta ottaa sen mitä haluaa. Paketti skaalautuu todella hyvin, oli kyseessä sitten yksittäinen hankinta tai isompi kerralla tapahtuva kaluston päivitys. Arvostamme myös sitä, että leasingkumppanimme tekee erittäin tiivistä yhteistyötä maahantuojien sekä autoliikkeiden ja autohuoltamoiden kanssa. Se on meidän etumme, että kaikki hinnat ovat valmiiksi kilpailutettu. Muutamassa vuodessa olemme kääntäneet jo yli 100 autoa liisariksi ja lisää tulee koko ajan.

Toni Ranta QMG Secto Automotive
– Secton asiakaslähtöisyys oli ensimmäinen asia, mikä herätti huomiomme, sanoo QMG Partners Oy:n talousjohtaja Toni Ranta

Ei enää satunnaisia lisäkustannuksia

Yksi leasingin vahvuuksista on sen ennakoitavuus ja budjetoitavuus.

– Leasing on helpompi budjetoida, esimerkiksi satunnaisia ylläpitokustannuksia ei tule, sillä kaikki huollot, renkaanvaihdot ja muut ovat osana kuukausivuokraa. Näin tiedämme tarkkaan etukäteen kunkin auton vuosikustannukset. Leasing mahdollistaa kaluston kokonaisvaltaisen ja järkevän seurannan sekä raportoinnin modernien hallinnointityökalujen avulla. Tarkoitus oli lisätä hallittavuutta ja ennustettavuutta tuomalla kaikki autoilun kustannukset yhteen – siinä olemme onnistuneet odotusten mukaisesti.

Secto on luonut omat prosessinsa sellaiseksi, että ne tukevat joustavasti PK-sektorin erilaisia ja -kokoisia yrityksiä. QMC-konserniin kuuluu useita eri kokoisia yrityksiä, jotka käyttävät myös Secton palveluita.

– Meille paikallisuus on merkittävä tekijä kaikessa toiminnassamme emmekä ole tehneet ”tallimääräyksiä” kalustonkaan hankinnoissa, vaan yrittäjä saa itse tehdä päätökset. Emoyhtiö toki antaa ohjeita ja auttaa muun muassa kilpailutuksissa. Secton tarjoama kokonaisuus on hyvä ja pääosin kaikki tytäryhtiömme ovat ottaneet leasingautonsa heiltä.

Leasingin myötä koko konsernin kalusto uusiutuu ja yhtenäistyy.

– Uudehko ja tyylikäs kalusto luovat myös oikeanlaisen ensivaikutelman toiminnastamme.  Se myös varmistaa, että olemme paikalla oikeaan aikaan eikä autot leviä matkalle. Toki jos näin joskus kävisi, Secton 24/7 tiepalvelu pelastaa nopeasti pulasta. Haluamme tuoda myös ns. ”Green-fleet” -ajatusta esille toiminnassamme ja huomioimme meidän kalustomme hiilidioksidipäästöt autovalintoja tehtäessä. Secton kanssa sekin onnistuu hienosti, kehuu Ranta lopuksi.

”Samoilla kuluilla uudet huoltoautot alla”

Vantaalainen korjausrakennuspalveluiden ammattilainen LVI-Trio Oy tuli yrityskaupan myötä osaksi QMG-konsernia joulukuun lopussa 2020. Kalustopuolella tavoitteena on muuttaa kaikki huoltoautot Secto -leasingsopimuksen piiriin kolmen vuoden sisällä.

LVI-Trio Oy omaa lähes 35 vuotisen kokemuksen korjausrakennuspalveluiden tarjoajana.

– Keskitymme tänä päivänä toiminnassamme linjasaneerauksiin, pienurakointiin sekä huoltotoimintaan Etelä-Suomen alueella. Työllistämme 140 alan ammattiosaajaa ja pelkästään huoltoautoja meillä on 57 kappaletta, sanoo LVI-Trio Oy:n ostaja Andreas Vepsäläinen.

Vepsäläinen vastaa myös yrityksen kalustonhallinnasta. Aikaisemmin LVI-Trio Oy pyrki omistamaan kaiken kaluston itse, mutta siirryttyään osaksi QMG-konsernia, haettiin myös kalustopuolelle uusia ratkaisuja.

– QMG ja Secto Automotive ovat tehneet jo pitempään hyvää yhteistyötä. Tutkimme yhdessä asiaa ja tulimme nopeasti siihen tulokseen, että Secton tarjoamat leasingrahoituspaketit sopivat erinomaisesti meidänkin tarpeisiimme. Saamme jatkossa käytännössä samoilla kuluilla uudet nelivetoiset automaattivaihteiset Mercedes-Benz Vito -pakettiautot, kun aiemmin kalustomme oli merkeiltään kirjavaa ja autojen keski-ikä oli noin 8 vuotta. Autokantamme on iso ja uudet autot takaavat sekä laadukkaan palvelun että toimivat käyntikorttinamme liikenteessä sekä työmailla. Autot ovat avoimella huoltoleasingilla johon sisältyy huollot ja kaikki tarvittava, eikä tarvitse miettiä toimiiko auto vai ei.

Myös paperityötä on vähemmän.

– Autoista tulee enää käytännössä kolme laskua: Secton lasku, polttoaine- ja vakuutusmaksut. Secton yhteyshenkilöt seuraa ja informoi tarkkaan myös tulevat huoltoajankohdat sekä ajoittaa kaluston päivityksen oikein. Helpottaa huomattavasti minun työtäni, toteaa Vepsäläinen.

– Olen todella tyytyväinen, että saimme parhaat mahdolliset huoltoautot työntekijöillemme, sanoo LVI-Trio Oy:n ostaja Andreas Vepsäläinen.

Hinta ratkaisee – ja palvelu

Ensimmäiset uudet Vitot ovat jo töissä – kesäkuussa varustelussa oli kymmenen seuraavaa.

– Tämän vuoden aikana on tarkoitus saada uusittua 20 huoltoautoa ja kaikki 57 kolmen vuoden sisällä. Autot varustellaan meidän tarpeisiimme sopiviksi hyllyin ja huoltovälinein, lisäksi ne teipataan identtisesti – jokainen auto on numeroitu erikseen. Autojen varustelusta tulevat kustannukset sisältyvät kunkin auton leasingsopimukseen eli saamme autot käyttöömme ”avaimet käteen” -tekniikalla.

Vepsäläinen on tyytyväinen Secton kokonaisvaltaiseen palveluun.

– Kyllä se kaikissa hankinnoissa oikea hinta näyttelee isoa roolia yhdessä hyvän palvelun kanssa. Sectolta saamme molemmat – palvelu on ensiluokkaista nopealla reagointikyvyllä ja toiminta heidän kanssaan on hyvin avointa. Heillä on vahvat suhteet automaahantuojiin ja yhdessä päätimme eri vaihtoehdoista meille sopivimman. Olen todella tyytyväinen, että saimme parhaat mahdolliset huoltoautot työntekijöillemme, toteaa Vepsäläinen lopuksi.