asiakascaset, Konerahoitus Erikoisnostot Eilolalta

Eilola Logistics Oy palvelee asennusnostureillaan teollisuutta ja rakennustyömaita pääasiassa eteläisessä Suomessa sekä tekee kappaletavara- sekä erikoiskuljetukset Suomessa ja Pohjoismaissa. Asiakas voi aina luottaa siihen, että työ tehdään turvallisesti, aikataulussa ja järkevin kustannuksin.  

Asiakaspalvelu edellä – se on toiminut Eilola Logistics Oy:n ohjenuorana jo yli 30 vuoden ajan. Yrityksen tarina alkoi vuonna 1987 Risto Eilolan perustaessa Nosturipalvelu Eilola Ky:n. Vuonna 1998 taloon hankittiin ensimmäinen kuormausnosturilla varustettu kuorma-auto ja osakeyhtiöksi muutettu yritys vaihtoi samalla nimekseen Eilolan Nosto ja Kuljetus. Yrityskaupan myötä uusiksi omistajiksi tulivat Saku Riekki ja Topi Rimpeläinen vuonna 2017.

– Vuodesta 2013 yritystä lähdettiin viemään uusille toimialoille ja toimintaa alettiin rohkeasti laajentamaan. Otimme Sakun kanssa yhä enemmän vastuuta toiminnasta ja yrityksen kehittämisestä, vuonna 2017 meistä tuli Eilola Logistics Oy:n omistajia. Toimintamme kulmakiviä tänä päivänä ovat asennusnosto- sekä erikoiskuljetustyöt, sanoo vuonna 2006 yrityksen palvelukseen tullut Topi Rimpiläinen.

Eilola Logisticsin omistajat Saku Riekki (oik.) ja Topi Rimpiläinen (kesk.) sekä isompaa Crawleria ohjastava Matias Kittilä näkevät Palfingereiden hankinnan vahvistaneen yrityksen asemaa johtavana erikoisnostojen tekijänä Suomessa.

 

Eilola Logisticsin toiminta on vahvasti arvo-ohjattua.

– Asiakas on meillä aina ykkönen. Haluamme panostaa entisestään asiakaspalveluun, turvallisuuteen, luotettavuuteen sekä kannattavuuteen. Meillä on erittäin ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilökunta – kun punakeltainen Eilolan auto ajaa pihaan, tiedät, että nostot ja kuljetukset ovat hyvissä käsissä. Pidämme hyvää huolta niin asiakkaista kuin henkilökunnastamme ja olemme ammattilaisilla paras työpaikka.

Yrityksen asiakaskunta koostuu useista eri teollisuuden aloista rakennusteollisuudesta, kemian-, teräs- ja kaivosteollisuuteen. Porvoossa päätoimipaikkaansa pitävän Eilola Logisticsin yksi pitkäaikaisimmista asiakkaista on Nesteen jalostamo, joka sijaitsee lähes kivenheiton päässä yrityksen konevarikolta.

– Yhteistyötä Nesteen kanssa on tehty yrityksen perustamisesta saakka ja juuri nyt on käynnissä 12 viikon suurseisokki, joka toteutetaan viiden vuoden välein. Olemme mukana tekemässä erilaisia nostohuoltotöitä alueella, sanoo Rimpiläinen.

Työskentely Nesteellä on tuonut myös Eilolan toimintaan tarkan turvallisuuskulttuurin.

– Neste on ollut aina edellä muita turvallisuusasioissa ja vaatimukset ovat olleet aina korkealla. Olemme ottaneet jokapäiväiseen toimintaamme nuo vaatimukset mukaan ja esimerkiksi laadukkaiden CE-merkittyjen turvalaitteiden käyttö on meille joka tilanteessa itsestäänselvyys.

Palfinger Crawler – tela-alustainen monitoiminosturi

Nostinpuolella Eilolan konevalikoima on monipuolinen kattaen kuormausnosturit kaikissa kokoluokissa aina 215 tonnimetriseen saakka. Erikoisnostot kuuluvat yrityksen vahvuuksiin.

– Haluamme tehdä erikoisnostoja haastavissa paikoissa ja olemme erikoistuneet niiden toteutukseen. Myös kalustomme on suunniteltu niin, että lähes kaikki nostotyöt onnistuvat kauttamme.

Tehostaakseen palveluitaan Eilola Logistics hankki käyttöönsä kaksi todellista erikoisnostamisen teholaitetta.

– Johtavan erikoisnostinten valmistaja Palfinger on kehittänyt tela-alustaisen Crawler -nostinmalliston. Meille tuli vuosi sitten 57 tonnimetrinen PCC 57.002 ja alkuvuodesta saimme käyttöömme malliston suurimman, 115 tonnimetrisen PCC 115.002 -nosturin. Laite on ensimmäinen Pohjoismaihin toimitettu.

Tela-alustaiset Crawler-nostimet ovat erinomaisia haastaviin nostotöihin niin maan alla kuin maan päällä. Kuvassa PCC 57.002 putkinostotöissä Vuosaareen tunnelissa Helsingissä.

Crawler on maasto-ominaisuuksiltaan ja ketteryydeltään omaa luokkaansa.

– Täysin sähkökäyttöinen nosturi on päästötön ja sillä voidaan työskennellä niin sisä- kuin ulkotiloissa. Tela-alustainen laite liikkuu maastossa kuin maastossa sujuvasti ja nostot onnistuvat hankalissakin paikoissa. 115 tonnimetrinen PCC 115.002 menee todella pieneen tilaan, telat ottamalla pois sillä mahtuu kulkemaan 2,1 metriä korkeasta oviaukosta – myös koneen leveys on pienimmillään tuo 2,1 metriä. Erittäin kompakti monitoimilaite, joka soveltuu erinomaisesti esimerkiksi kaivoksille, tunneleihin, teollisuuteen kuin myös kaupunkien ahtaisiin sisäpihoihin, kehuu Rimpiläinen.

Nesteen jalostamolla isommalla koneella työskentelevä Matias Kittilä on vakuuttunut koneen tehokkuudesta.

– Tällä pystyy tekemään nostotöitä, mihin muut koneet eivät pysty. Telat poistamalla sillä pystyy liikkumaan ryömimällä todella matalissakin paikoissa ja vinssin avulla mikään paikka ei tunnu olevan tälle mahdoton. Myös nostokykyä on riittävästi: maksimipituudessa 33,3 metrissä sillä voidaan vielä nostaa henkilöauton verran painoa, toteaa Kittilä.

Secto yksi osa rahoituskokonaisuutta

Eilola Logisticsin toimialoilla hankinnat ovat arvokkaita ja kaluston määrä on korkea. Rahoituspuolella yritys on hajauttanut kalustonhallintaansa ja laitteita on omia, osamaksu- kuin leasingrahoitteisia. Yksi osa rahoituskokonaisuutta on leasingrahoituksia tarjoava Secto Konerahoitus.

– Olemme rahoittaneet Sectolla kaikenlaista kalustoa perävaunuista, kuorma-autoihin ja nostureihin. Rahoituspuoli on hyvin pitkälle ihmisten välistä kauppaa ja Secton kanssa asiat ovat toimineet hienosti. Tykkäämme siitä, että he ovat aidosti kiinnostuneita toiminnastamme ja kartoittavat etukäteen meidän toimintaamme sekä tarpeisiimme parhaiten sopivat vaihtohdot, toteaa Topi Rimpiläinen.

Henkilökohtainen asiakaspalvelu on Rimpiläisen mieleen.

– Heinon Mika toimii yhteyshenkilönämme ja hänen kanssaan on helppo toimia. Mika joustaa, jeesaa ja priiffaa meitä rahoituksiin liittyvissä asioissa. Palvelu on hyvää ja hänet saa tarvittaessa kiinni mihin vuorokauden aikaan tahansa. Olemme tyytyväisiä saamamme kokonaispalveluun.