asiakascaset, Konerahoitus Maatori: ”Secto taipuu siihen mihin normaali pankki ei taivu”

Maarakennuskoneiden ja lisävarusteiden hankinnassa sekä myynnissä maarakennusalan yrittäjiä auttava Maatori tekee vahvaa yhteistyötä Secto Konerahoituksen kanssa.
Joustava yhteistyö on yrittäjä Mika Kähärin mieleen.

Pitkän linjan maarakennuskonemyyjä Mika Kähäri perusti oman konevälitysyrityksen reilu kolmisen vuotta sitten. Liikeidea syntyi asiakaspinnasta tulleen palautteen perusteella

– Päätoimialaamme on konevälitys, jossa joko myymme asiakkaan kalustoa eteenpäin tai hankimme heille halutuin speksein koneita meiltä tai maailmalta. Tällä hetkellä meillä on myynnissä yli 180 erilaista laitetta kaivinkoneista dumppereihin, kuljetuskalustoon ja lisälaitteisiin. Olemme urakoitsijalle oikea kumppani myös silloin, kun he ovat hankkimassa täysin uutta kalustoa maahantuojalta – vanha kone erikseen myytynä tuo usein paremman lopputuloksen myyjän kannalta kuin sen vaihdossa antaminen, sanoo Maatorin yrittäjä Mika Kähäri.

Maatori etsii myös asiakkaille sopivaa kalustoa ostettavaksi.

– Kun asiakas haluaa ostaa jonkun tietynmallisen ja varustellun käytetyn koneen, kannattaa ottaa yhteys meihin. Meillä on vahva kumppaniverkosto Suomessa ja Euroopasta, jonka kautta löydämme varmasti hyvät vaihtoehdot punnittavaksi ennen ostopäätöstä. Tarvittaessa hoidamme myös koneiden lisälaitteet ja varustelut, joten asiakas saa koneen valmiina toimitettuna työmaalle rahoitusta unohtamatta.

Kulunut vuosi on ollut haastava myös konevälityksen puolella.

– Käytettyjen koneiden kysyntä on pysynyt hyvänä, toki kalustoa on myynnissä myös normaalia enemmän. Tilanne on ollut hyvin samanlainen kuin vuonna 2008 kun markkinat lakosivat. Uskon kuitenkin, että kova työ palkitsee ja olemmekin saaneet pidettyä myytyjen koneiden määrät kohdillaan. Suurin menekki on ollut 50-70 tuhannen euron koneiden hintaluokassa.

Secton asiakaspalvelu on omaa luokkaansa

Yksi konekaupan tärkeimmistä asioista on luotettavat ja osaavat rahoituskumppanit. Yksi Maatorin rahoituskumppaneista on Secto Konerahoitus, joka rahoittaa myös yritysten välistä kauppaa.

– Käytetty kone on usein hyvä vaihtoehto uuden sijaan ja meidän välittämät koneet löytävät usein uuden kotinsa Secto Konerahoituksen avulla. Secto rahoittaa myös yrittäjien välistä kauppaa, mikä sopii meidän toimintaan erinomaisesti, toteaa Kähäri. Konekauppa on pitkälti myös rahoituksen etsimistä ja Secto on erittäin hyvä kumppani siihen.

– Secto eroaa monesta muusta rahoitusyhtiöstä sillä, että se on suomalainen ja asiakaspalvelu on omaa luokkaansa. Tarvittaessa apua saa myös ns. virka-ajan ulkopuolella ja Secton notkeus sekä joustavuus ovat ehdottomia vahvuuksia. Se mihin normaali pankki ei taivu, Secto taipuu. Ja mikä parasta, Secto kilpailuttaa valmiiksi useita eri vaihtoehtoja, joista asiakas voi valita itselleen sopivimman. Normaalin konerahoituksen lisäksi heiltä saa halutessaan kaluston jälleen- tai leasingrahoitukset, listaa Kähäri.

Joustavuus näkyy myös asiakaskohtaisissa sopimuksissa.

– Monipuoliset rahoitusratkaisut räätälöidään asiakaskohtaisesti ja lyhennykset voidaan esimerkiksi ajoittaa siihen kohtaan vuotta kun työmaat ovat käynnissä. Ja jokaiselle asiakkaalle nimetään Sectolla oma yhteyshenkilö, joka ottaa asiakkuuden hoitoon keskitetysti, joten aina on tiedossa kenelle soittaa jos tarvetta tulee.

Kähäri on tehnyt yhteistyötä Secton kanssa koko yrittäjäuransa ajan ja hänen tietotaitoaan hyödynnetään muissakin rahoitusasioissa.

– Käyn arvioimassa Sectolle heidän rahoittamaansa kalustoa esimerkiksi yrittäjien välisessä kaupassa ja koneita jälleenrahoittaessa. Yhteistyömme toimii siis hyvin molempiin suuntiin.

Secto ratkaisu myös Maatorin vuokrakaluston rahoitukseen

Maatori tekee konevälityksen lisäksi myös vuokraustoimintaa. Tarjolla on niin kaivinkoneita, lisävarusteita, pakettiautoja kuin minibussejakin yhteensä 45 yksikön verran.

– Vuokraamopuolella pääpaino on pakettiautoissa ja minibusseissa. Pakettiautoja menee niin urakoitsijoiden käyttöön kuin yksityisten tarpeisiin. Tarvittaessa kalustamme autot työmaiden tarpeiden mukaan esimerkiksi polttoainesäiliöillä ja muilla lisävarusteilla. Lyhyisiin, muutaman kuukauden projekteihin vuokra-auto on järkevä vaihtoehto, jonka kaikki kulut on heti selvillä urakan loppuun saakka. Minibusseja meillä on tällä hetkellä 11 kappaletta ja normaalilla ajokortilla ajettavat 1+8 hengen autot ovat olleet todella kysyttyjä.

Osa vuokrauspuolen kalustosta on rahoitettu Secton kautta.

– Kyllä se joustavuus on se juttu myös omalle yritykselle kalustoa hankittaessa ja Secto tarjoaa hyvät vaihtoehdot myös vuokrakaluston rahoitukseen. Usein hankittavat autot tulevat nopeasti eteen ja silloinkin Secto auttaa. Uusin pakettiauton ostopäätös tehtiin perjantaina klo 17 jälkeen ja rahoitus saatiin illasta kuntoon. Nyt maanantaina pakettiauto on jo vuokrarivissä täällä toimipisteessämme Kangasalassa. Heidän mukautuminen eri tilanteisiin on huippuluokkaa ja asiakasta edellä mennään, toteaa Kähäri lopuksi.