Palvelut, Sananvuoro Leasingmyyjän suusta: Joustava rahoitusleasing

Tänään kirjoitan lyhyesti ja ytimekkäästi leasingin perustuotteesta, eli rahoitusleasingistä. Seuraavassa kirjoituksessa lisää mielenkiintoisemmasta rahoitusleasingin serkusta, monipuolisesta Avoimesta Huoltoleasingistä.

Rahoitusleasing on lähtökohtaisesti vain auton rahoitus, eli kuukausivuokra sisältää ainoastaan auton arvon alenemisen ja rahoituskustannukset.

Sen laskentamalli perustuu kohteen hankintahinnan sekä jäännösarvon erotukseen, jaettuna kuluineen sopimuskuukausille.

Kun sopimus päättyy jäännösarvo tasataan myyntihinnan kanssa, mahdollinen myyntivoitto palautetaan ja vastaavasti tappio laskutetaan. Vaihtoehtona on lunastaa kohde jäännösarvon hintaan yritykselle tai jatkaa sopimusta sangen kustannustehokkaasti.

Rahoitusleasingin vahvuus on tosiaan sen joustavuus, joka saavutetaan asettamalla sopimukselle auton jäännösarvo markkina-arvoa matalammaksi. Tämä tietenkin nostaa kk-vuokraa suurentamalla sopimuksen hankintahinnan sekä jäännösarvon erotusta.

Tällä tavalla auton arvonalenemista kuoletetaan suhteessa nopeammin, eli arvoalenemisen käyrä sekä pääoman kuoletuksen käyrä kohtaavat aiemmin. Tuloksena on joustavampi sopimus mm. sopimusmuutoksille tai kustannustehokkaille jatkosopimuksille. Rahoitusleasingissä ei ole erillisiä ylikilometriveloituksia vaan tasaus hoitaa sen, eli tässä on myös mahdollisista hyötyä konkreettisesti auton hyvästä pidosta sekä mahdollisista alikilometreistä.

Varsinkin pk-sektorin yritykset hyötyvät joustavista kaavoista leasingsopimuksissaan.

Auton arvonalenemisen käyrä on sama riippumatta siitä millä tavalla auto hankintaan. Auton arvo alenee varsinkin alussa niin nopeasti ettei kohteen pääomaa ehditä kuolettaa yhtä nopeasti. Jos ostat uuden auton ja myyt sen viikon ajamisen jälkeen, sen arvo on tippunut useita kymmeniä prosentteja. Eli tätä ei tapahdu ainoastaan leasingissä, vaan on suoraan auton hankintaan liittyvä, täysin odotetavissa oleva kustannus.

 

Ensi viikolla kirjotan tosiaan suosikkituotteestamme, Secton Avoimesta Huoltoleasingistä (aka. SAHL), jonka pohjana on juurikin rahoitusleasing.

Silloin tulette, arvoisat yrittäjät, yhtiöiden päättäjät sekä muut lukijat ja seuraajat, tipahtamaan tuoleiltanne. Nimittäin SAHL on monelle aivan uusi tapa autoilla, sekä täysin uusi ja todella tehokas työkalu liiketoimintanne tueksi.

Eli muistakaapa lukea!

Turvallisia kilometrejä kaikille, ensiviikkoon!

-RED

Secto Automotive

__________

RED aka Rasmus Edsvik on parikymppinen erittäin motivoitunut leasingmyyjä joka omien sanojensa mukaan tekee unelmatyötään maailman parhaassa työyhteisössä Secto Automotivella.

Lue täältä muita leasingmyyjän näkökulmia ja ajatuksia, joista saattaa olla sinulle paljonkin hyötyä.

?>