Palvelut, Sananvuoro Leasingmyyjän suusta: se avoimempi leasingtuote

Terveppä terve ja tervetuloa takaisin lukemaan! Taas tuntuu kun olisin kirjoittanut viime kirjoituksen rahoitusleasingistä eilen.

Onnekseni aiheena on tällä kertaa minulle tutumpaakin tuttu Secto Avoin Huoltoleasing, eli oma tuotteemme, joka onkin henkilökohtainen suosikkini.

Secto Avoin Huoltoleasing, eli SAHL

SAHL on tuote, jossa halusimme yhdistää huoltoleasingin kattavat palvelut, eli helppouden rahoitusleasingin vahvuuteen eli joustavuuteen. Jälkimmäistä leasingissä ei perinteisesti ole ollut tarpeeksi.

SAHL on täysin rahoitusleasing -pohjainen tuote, eli sopimuksen jäännösarvo on avoimesti tarjouksella esillä ja se tasataan myyntihinnan kanssa, kun sopimus päättyy. Samoin tehdään huoltobudjetille, joka tasataan vastaavasti toteutuneiden ylläpitokustannusten kanssa.

Eli konseptihan perustuu ainoastaan toteutuneen arvonalenemisen ja vain toteutuneiden ylläpitokustannusten maksamiseen. Siinä ei siis makseta mistään ylimääräisestä.

Tarjousta läpikäydessä asiakas otetaan mukaan jäännösarvokeskusteluun

Ensin me teemme asiakkaalle tarjouksen joka on meidän näkemyksemme mukaan järkevä kaava. Tietenkin juuri asiakkaan tilanteeseen ja tarpeisiin sovellettuna.

Asiakkaalla on kuitenkin mahdollisuus ottaa kantaa laskentakaavaan, sillä hän on siitä loppuviimein tasauksen myötä vastuussa.

Tasauksen ansiosta asiakkaalla on mahdollisuus hyötyä konkreettisesti auton hyvästä pidosta ja mahdollisista alikilometreistä. Ylikilometrisanktiota ei ole erikseen, kuten perinteisessä huoltoleasingissä, vaan taas kerran tasaus hoitaa senkin.

Tuotteena helppo SAHL

Kun asiakkaan tilanne ja suunnitelmat on kartoitettu ja asiakas ymmärtää SAHL:in avoimen konseptin, ei asiakkaan enää tarvitse kilpailuttaa jokaista hankintaansa. Eli ei tarvitse lukea neljän eri leasingtoimittajan kolmeakymmentä eri tarjousta. Yksi yhteyshenkilö Sectolta hoitaa kaiken tarvittavan ja auttaa tekemään päätökset koskien autoja, niin että autot ja rahoitusmalli tukee liiketoimintaa.

Huom. Secto Automotive on yritysten yhteistyökumppani autoilun puolella, eikä arkinen autojen toimittaja tai yrityspalveluiden sarjalaskuttaja. Jokainen asiakkaamme on yhteistyökumppanimme ja näin olemme mukana toistemme kasvutarinoissa!

Joustavampi ratkaisu kun perinteinen huoltoleasing

Kuten edellisessä kirjoituksessa kirjoitinkin Secton Rahoitusleasingistä ja sen joustavuudesta, niin samoin Secton Avoin Huoltoleasing pystytään laskemaan joustavammaksi. Taustallahan on tosiaan sama tuote.

Pienentämällä sopimuksen jäännösarvoa kuoletetaan kohteen arvonalenemista suhteessa nopeammin, eli arvonalenemisen käyrä sekä pääomavelan kuolettamisen käyrä kohtaavat aikaisemmin, joka puolestaan tekee sopimuksen muutoksista kivuttomampia, kuten esim. ajosuoritteen tai sopimuspituuden muokkaamisista.

Varsinkin pk-yritykset hyötyvät tällaisesta kaavasta leasingauton taustalla, sillä joustavuus voi olla monessakin tilanteessa se pelastava tekijä.

Esimerkiksi kasvuyhtiöissä tunnetuksi tulleet nopeat käännökset ja liikkeet saattavat vaatia jokaiselta yrityksen osa-alueelta muutoksia, autoilu mukaanlukien.

Hinnan sisältö

Asiakas saattaa ajatella aluksi, että koska SAHL:ssa maksetaan keskimäärin n. 10-15% korkeampaa kk-vuokraa, olisi se sopimuksena kokonaisuudessa kalliimpi.

Sitä se ei välttämättä ole, sillä sopimuksen lopussa olevat jäännösarvon ja huoltobudjetin tasaukset mahdollistavat sen, että autosta voit tulla sopimuksen päätteeksi myyntivoittoa palautuksena. Tämän palautuksen voi joko ottaa yhtiön kassaan tai palautus voidaan esimerkiksi siirtää seuraavan sopimuksen ensimmäiseen suurempaan vuokraan.

Se mistä SAHL:ssa maksetaan kuukausittain enemmän, on joustavuus.

Perinteinen huoltoleasing on SAHL:a halvempi vain silloin, kun auton arvonalenema on huomattavasti odotettua suurempi kilometrien säilyessä ennallaan, sillä perinteisessä huoltoleasingissä leasingyhtiö kantaa vastuun jäännösarvosta.

Jos kohde lunastetaan yritykselle sopimuskauden päätteeksi, on lunastushinta jo oletuksena alle markkinahinnan. Tällöin vaihtoehtona on myös se, että ajetaan samalla tötteröllä ”jo maksetut” kilometrit pois. Tällä kaavalla vaihtoehtona on myös sopimuksen jatkaminen hyvinkin kustannustehokkaasti.

Jäännösarvo sekä huoltobudjetti ovat asiakkaan vastuulla, eli tiukaksi laskettu laskelma voi tuoda myös laskun palautuksen sijaan. Tällöinkin maksat vain toteutuneet kustannukset. Suosittelemme kuitenkin käyttämään muita rahoitustuotteita jos hinta on joustavuutta tärkeämpi kriteeri.

Sectolla on kymmenien tuhansien autojen verran laskentakokemusta huoltokustannusten, arvonaleneman ja jälleenmyyntiarvojen osalta. Jos kuuntelet yhteyshenkilöäsi, kun hän kertoo, miksi hänellä on tietty jäännösarvo tarjouksella, huomaat että siinä otetaan samalla huomioon auton markkinatilanteen mahdolliset muutokset, uudet korimallit, kohteen ikä sekä ajosuorite.

Sopimusajan optimointi

Sopimusajan optimointi tarkoittaa sopimuskauden pituuden säätämistä eli mm. huoltosyklien huomioon ottamista sekä esimerkiksi auton myynnin ajoittamista järkevimmän vuodenajan mukaan. Yli 70 % voimassaolevista sopimuksistamme on sopimuspituudeltaan optimoituja versioita eikä jäykkiä 36 kk paketteja.

Olemme laskeneet näitä tarjouksia vuodesta 2007 asti, eli meiltä jos joltakin löytyy osaaminen autojen mallikohtaisiin hinnoitteluihin ja sen myötä riskienhallinta perustuu vahvaan ammattitaitoomme.

Aiemmassa kirjoituksessani kerroin leasingin mahdollistamasta tulosoptimoinnista. Se korostuu SAHL -sopimusmallissa, jossa on mahdollista helpommilla sopimusmuutoksilla asettaa vaikka suurempia vuokraeriä kesken sopimuskauden, eli sopimuskauden aikanakin on mahdollista tuoda lisää taseen ulkopuolisia kuluja.

Mutta pidetään kuitenkin mielessä, ettei tehdä leasingistä kirjanpidollista omistussuunnittelua.

Secto Automotive ei anna veroneuvontaa vaan keskitymme vain kertomaan tuotteidemme ja palvelujemme konsepteista, se kuinka asiakasyritykset toimivat ei ole meidän vastuullamme.

 

Kiitokset taas lukijoille, tiedän että ainakin kollegani Ville lukee näitä minun raapustuksia.

Toivon tottakai että joku muukin hyötyy näistä pikku infoista.. 😊

 

Turvallisia kilometrejä kaikille, ensiviikkoon!

-RED

Secto Automotive

__________

RED aka Rasmus Edsvik on parikymppinen erittäin motivoitunut leasingmyyjä joka omien sanojensa mukaan tekee unelmatyötään maailman parhaassa työyhteisössä Secto Automotivella.

Lue täältä muita leasingmyyjän näkökulmia ja ajatuksia, joista saattaa olla sinulle paljonkin hyötyä.