Palvelut, Sananvuoro Leasingmyyjän suusta: tulosoptimointi leasingin avulla

Noniin, viimeksi kirjoitinkin vähän tuosta kassasta sekä leasingistä vähän kirjanpidollisesta näkökulmasta. Tänään jatketaan vähän samalla kulmalla, nimittäin vuorossa on tulosoptimointi leasingin avulla.

Tulosoptimointi leasingin avulla

Kuten tässä on monta kertaa sanottukin, leasing on taseen ulkopuolinen kulu. Koska leasingvuokrat ovat suoraan yrityksen tuloksesta vähennettävää kulua, tuo leasing niin sanotusti lisäpelimerkkejä pöytään verrattuna esim. omistus- tai osamaksuautoon.

Muistattehan että leasingvuokrakaan ei ole ALV-vähennyskelpoista, jos autolla ajetaan yksityisajoa. Tämä koskee työsuhdeautoja niin käyttöedulla kun vapaalla autoedullakin.

Koska leasingvuokrat vähennetään tuloksesta, voidaan leasingillä yhtiön tulosta saadaa pienennettyä ja näin maksaa vähemmän veroja, joita pk-sektorilla maksatetaan mielestäni ihan riittävästi. Esimerkiksi sopimuksen alkaessa voidaan sopia suuremmasta ensimmäisestä vuokrasta, joka pienentää kuukausivuokraa koko sopimuskaudelle mutta kasvattaa kuluja kuluvalle vuodelle.

Näin esimerkiksi tilikauden lopussa hankitun leasingauton avulla voidaan tehdä kuluvalle tilikaudelle haluttaessa jopa suurempi vaikutus, kun mitä esim. taseessa olevan auton poistosuunnitelmalla (vuosittain esim. 25 % auton arvosta). Loppuvuodesta hankittu auto on järkevä myös verotusarvon kannalta, sillä auto siirtyy nopeammin B-verotusluokkaan.

Tätä toimintatapaa pääsee sitä paitsi hyödyntämään erityisen joustavasti meidän oman tuotteemme avulla; Secto AVOIN Huoltoleasing, myös SAHL:na tunnetaan.

Siinä sopimuksen jäännösarvo sekä huoltobudjetti tasataan sopimuskauden päätteeksi. Eli turvallisella laskelmalla (matalammalla jäännösarvolla sekä reilummalla huoltobudjetilla) voidaan saada palautuksia sopimuksen päätteeksi. Palautukset voidaan hyödyntää esimerkiksi siirtämällä ne kassaan tai kohdentamalla ne seuraavan sopimuksen ensimmäiseen vuokraan.

SAHL on alun perin Secton asiantuntijoiden kehittämä tuote, jossa on saatu yhdistettyä huoltoleasingin kattavat palvelut ja helppous, sekä rahoitusleasingin joustavuus. Tästä tulen kirjoittamaan ensiviikolla tarkemmin.

Muuta huomionarvoista autoasiaa

Ajankohtaista autoiluun liittyvää: muistakaa että 1.6.2020 alkaen suomen tieliikennelakiin tulee voimaan paljon muutoksia. Kyseessä on Suomen suurin tieliikennelakiuudistus vuosikymmeniin!

Käykää lukemassa muutoksista. Tulossa mm. uusia kylttejä, sääntöjä, oikeuksia ja myös vastuita!

Ja kun nyt tuli vielä mainittua tuosta työsuhdeautoilusta, niin haluaisin vielä vinkata, että autojen verotusarvothan perustuvat verottajan ”esimerkkiin” jossa työsuhdeautoilija ajaa yksityisajoa 18 000 km/vuosi.

Eli jos ajat alle 18tkm/v. yksityisajoa kannattaa se huomioida henkilökohtaisessa verotuksessasi. Pelkkää säästöä! Vastaavasti ylimenevistä yksityisajoista kuuluu maksaa enemmän.

Muistattehan että työmatka kotoa työpaikalle on yksityisajoa, ja että työsuhdeautolla ajetuista ajoista maksettavat kilometrikorvaukset ovat eri hintaiset.

Verotuksessa yksityisajojen määrän muuttamista varten suositellaan ottamaan käyttöön ajopäiväkirja. Secto Driver Assistantissa, asiakkaillemme maksuttomassa mobiilisovelluksessa on myös ajopäiväkirjan ylläpito. Huollon ajanvarauksen, mobiilitankkauksen ja mobiiliautopesun lisäksi!

Tarkemmat tiedot aiheeseen liittyen löytyvät verottajan sivuilta.

 

Toivottavasti opitte taas jotain uutta, vastaan myös mielelläni kysymyksiin!

 

Turvallisia kilometrejä kaikille, ensiviikkoon!

-RED

Secto Automotive

__________

RED aka Rasmus Edsvik on parikymppinen erittäin motivoitunut leasingmyyjä joka omien sanojensa mukaan tekee unelmatyötään maailman parhaassa työyhteisössä Secto Automotivella.

Lue täältä muita leasingmyyjän näkökulmia ja ajatuksia, joista saattaa olla sinulle paljonkin hyötyä.