Sananvuoro Ostetaan 10 000 työpaikkaa Suomeen

Kaikkihan me sen tiedämme: suomalaista kannattaa ostaa. Yksinkertaiseen lauseeseen puettuna ajatus lyö tajuntaan kuin Fiskarsin vasara: jos jokainen suomalainen ostaisi kympillä kuussa lisää suomalaisia tuotteita tai palveluita, syntyisi 10 000 vuosityöpaikkaa. Kymmenen tuhatta.

Me Sectolla teemme tiiviisti töitä suomalaisten yrittäjien kanssa. PK-yrittäjälle rahoituspalveluita tarjotessa yrityksen toimintaan mennään usein pintaraapaisua syvemmälle. Leasingistä haetaan apua budjetointiin, omien työmaiden pitkien laskutuskausien aiheuttamaan hetkelliseen kassavajeeseen, liiketoiminnan kausiluontoisuuteen ja velasta raskaan taseen keventämiseen.

Yrittäjän oma yhteyshenkilö Sectolla etsii asiakkaalleen ratkaisuja talouden syklisyyden aiheuttamiin haasteisiin kellokortin jo kilahdettua. Asiakassuhteista tulee usein jäyhää suomalaista mielenmaisemaa syvempiä, kun yrittäjän murheissa ja iloissa eletään mukana vuodesta toiseen.

Suomalaiset pk-yrittäjät ovat Suomen kansantalouden selkäranka. Suomen Yrittäjien 115 000 jäsenyritystä työllistää 660 000 suomalaista. Tilastokeskuksen mukaan yritysten henkilöstöstä 24 % työllistyy mikroyrityksissä (1-9 henkilöä) ja 22 % pienyrityksissä (10-49 henkilöä).

Meistä jokaisen kulutustottumukset vaikuttavat suoraan näiden satojen tuhansien suomalaisten päivittäiseen ruisleipään. Sinun ja minun. Perjantaina 7.12 vietetään Osta työtä Suomeen-päivää. Yksi päivä on vähän, mutta aloitetaan sillä. Haastan jokaisen ystäväni, tuttavani, yrityskontaktini ja lukijan ostamaan joulupyhien lahjat ja herkut läheltä ja sinivalkoisesti. Paras joululahja Suomelle olisi 10 000 vuosityöpaikkaa. Kenet sinä haastat?

 

Terve lohi ui vastavirtaan,

Ville Alanen
Toimitusjohtaja
Secto Automotive Oy