Palvelut, Sananvuoro Uusi blogi leasingmyyjän suusta

Tervetuloa Secton viikottaiseen ”kirjoitukseen”!

Tulemme nyt kirjoittamaan tänne joka viikko leasingin ja yritysautoilun ympärillä pyörivistä aiheista. Idea syntyi kun mietin kuinka asiakkaillemme ja muillekin autoilijoille voisi tuoda lisäarvoa. Tämä on loistava alusta tuoda mm. esiin faktoja, jotka edesauttavat aina päätöksentekoa, ja me kaikki tiedämmekin että niitä tilanteita on paljon.

Toivon tietenkin myös että tämä blogi madaltaa kynnystä lähteä vertailemaan leasingiä vanhoihin hankintatapoihin ja lisää uskallusta pyytää tarjousta.

Seuraamalla saatte kurkistaa leasingyhtiön työntekijöiden arkeen, kuulette ajankohtaisia asioita autoilusta, asiakastarinoita sekä erilaisia kiinnostavia haastatteluja eri osa-alueiden asiantuntijoilta, esim. kumppaneiltamme, autoliikkeiltä jne.

Toivon myös kirjoittajana että annatte vapaasti palautetta jotta voimme tuottaa mahdollisimman hyvää sisältöä. Palautteen voi laittaa s-postitse osoitteeseen palaute@secto.fi

 

Eiköhän aloiteta.

Olen 23-vuotias Rasmus Edsvik Porvoosta, töissä suurimmalla suomalaisella leasing yhtiöllä, Secto Automotivella. Teen unelmatyötäni maailman parhaassa työyhteisössä ja tulenkin kertomaan täällä paljon omia näkökulmia sekä ajatuksia työhöni liittyen.

 

Mitä minä sitten teen?

Itse ajattelen työtäni seuraavanlaisesti: Kun asiakas päättää tilata minulta auton, perusteellisen kartoituksen sekä tarjouksen laskemisen jälkeen minä teen töitä sen eteen, että asiakasyhtiö on yhteistyökumppani. Minun vastuullani on rakentaa yhdessä yhtiön päättäjien kanssa yhtiön autoilusta mahdollisimman kustannustehokas sekä helppo, ja ennen kaikkea juuri heidän liiketoimintaansa tukeva kokonaisuus, sekä ylläpitää kokonaisuutta koko asiakassuhteen ajan.

Pidän työssäni siitä, että minulle annetaan vastuuta asiakkaiden autoilusta. Totta kai päätös tulee asiakkaalta mutta minun asiantuntemukseni sekä tietotaitoni tulee olla keskeisessä roolissa asiakkaan päätöksenteossa.

Kun yhtiön autoilua konsultoi alan ammattilainen niin jo pelkillä autovalinnoilla voi saavuttaa huomattavaa säästöä. Lisäksi leasingin kirjanpidolliset hyödyt kuten esimerkiksi taseen keveys sekä tulosoptimoinnin vaikutus tekevät leasingistä yhden järkevimmistä työkaluista edesauttaa yhtiön kasvua, tuoda selkeyttä, helppoutta sekä kustannustehokkuutta yhtiön autoiluun.

Haluamme olla mukana nimenomaan yhteystyökumppaneina asiakkaittemme kasvutarinoissa. Se on meille sectolaisille äärimmäisen tärkeää ja kuulunut liiketoimintaamme alusta saakka. Aito kumppanuus asiakkaidemme kanssa on myös osittain mahdollistanut meidän oman kasvutarinamme. Tämänlainen kasvu yritykselle vaatii tietynlaista intohimoa, kaiken työpanoksen ja muiden tekijöiden lisäksi tietenkin.

 

Leasingmyyjän arki

Päivittäin olen yhteydessä niin asiakkaisiini, automyyjiin kun kollegoihini. Lasken tarjouksia, vertailen eri automalleja asiakkaiden eri käyttöihin ja olosuhteisiin.

Seuraan voimassa olevia sopimuksia ja ehdotan niihin tarvittaessa muutoksia oikeassa kohtaa. Lasken sitä mukaa muutossopimuksia ja työstän tietenkin myös uusasiakashankintaa. Uusi asiakas haastatellaan ja heidän tilanteensa sekä autotarpeensa kartoitetaan tarkasti kokonaisuutta katsoen ja sen jälkeen lähdetään laskemaan mikä malli heitä palvelee parhaiten. Laskettuani tarjouksen käyn sen asiakkaan kanssa yhdessä läpi. Sopimuksen hyväksymisen jälkeen auto tilataan ja mahdollisesti toimitetaan odotusajan auto.

Haluaisinkin jatkossa tuoda omassa työssäni olevia prosesseja ihan avoimesti kaikkien tietoon, jotta tiedätte tarkemmin mitä kaikkea me oikeasti teemme asiakkaidemme eteen.

Työ alkaa jo heti ensimmäisestä juttutuokiosta. Emme vain lähetä s-postiin tarjousta ja odota soittoa takaisin. Tämä on paljon perustavanlaatuisempaa, kuin se että kävisi äkkiä hakemassa osamaksu-ALV-vähennyskelpoisen transporterin paikallisesta autoliikkeestä. Tarjouksen eteen tehdään paljon työtä jo ennen sen lähettämistä.

Juuri kaikkien pienten yksityiskohtien selvittäminen sekä muuttuvien tekijöiden perusteellinen laskeminen tuovat pitkässä juoksussa säästöä asiakasyritykselle, vaikka se matala osamaksun kk-erä saattaisikin houkuttaa.

Summasummarum, pidän työstäni Sectolla, eli kirjoitettavaa riittää, ja uskon että tästä tulee teille kaikille mielenkiintoinen blogi seurattavaksi!

 

Kuinkas Covid-19 on vaikuttanut meihin sekä työhömme?

Jotkut teistä ovatkin lukeneet aiempia artikkeleitamme ja saaneet tiedotteitamme.

Ja kuten varmaan äskeisestä kertomuksesta työnkuvastani huomasittekin niin työpäiväni kuluvat pitkälti puhelimen sekä tietokoneen ääressä, joten en ole huomannut muuta eroa, kuin että ketään, myöskään työkavereita, ei pysty tapaamaan fyysisesti. Onneksi kaikki palaverit ja tapaamiset on onnistuttu pitämään mutkattomasti Teamsin avulla.

Palvelemme siis normaalisti, vaikka olemme koko n. 100 hengen talo olleet etätöissä maaliskuun alusta lähtien, pois lukien muutama poikkeus ja vaihtoautomyymälämme Espoossa.

Autoja tarvitaan, vaikka virus jyllääkin.

Toivotamme kaikille tsemppiä!

 

 

Kiitos kaikille lukijoille, toivottavasti luette postauksemme taas viikon päästä, jolloin aiheena onkin syvemmin leasingin kassavaikutus erityisesti nyt korona-aikaan.

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

-RED

Secto Automotive