Secto mediassa Talouselämä: Suomalaisyhtiö ennusti sähköautojen hintarallin – Tässä tulee uusi näkemys autohinnoista

Secto Automotiven toimitusjohtaja Matias Henkola teki rohkean ennustuksen helmikuussa 2021: ”Ennustan, että jos nyt ostat sähköauton, jossa on hyvä ajokantama, sen arvolle käy hyvin”, Henkola arvioi Talouselämässä. Ennustus on toteutunut vahvempana kuin olisi voinut arvata. Vähän käytettyjä sähköautoja myydään nyt jopa uusia kalliimpaan hintaan, koska tilausajat venyvät. Vahvoina ovat pysyneet muutkin autohinnat, mutta erityisesti sähköautojen haluttavuus on nyt suurta.

Nyt hän arvio, että meillä tulee olemaan useita vuosia markkinatilanne, jossa varsinkin sähköautojen arvonalenema tulee olemaan huomattavasti historiadataa pienempi. Secton analyysi hintakehityksestä pohjautuu mm. polttoaineiden hintakehitykseen, komponenttipulaan, automallistojen kehitykseen sekä vastuullisuuteen.

Secto haluaa helpottaa asiakkaiden siirtymistä vähäpäästöiseen, sähköiseen autoiluun: ”Emme voi puhua enää vain liisauksesta, vaan meidän pitää ottaa vastuu koko siirtymästä. Auton käyttäjille se on tosi iso muutos.”

Lue koko juttu Talouselämän verkkosivulta. Jutun lukeminen edellyttää Talouselämän Digitilausta.