Tiedotteet Secto Automotivelle digitaalisten palvelujen johtaja vahvistamaan tulevaisuuden palvelujen kehittämistä

Secto Automotive Oy ottaa loikan digitaalisten palveluiden kehittämisessä ja on nimittänyt Ari Hietamäen yrityksen digitaalisista palveluista vastaavaksi johtajaksi.

Hietamäen erityisalana on digitaalisten palvelujen strateginen kehittäminen moderneja tekniikoita hyödyntäen. Sectolla Hietamäki lähtee kehittämään yrityksen palvelutarjontaa alan megatrendit IoT, tekoäly ja hajautetut järjestelmät huomioiden.

– Liikkumisen digitalisoinnissa tekninen kehitys on todella nopeaa. Uutta tekniikkaa ja sitä myöten uusia palveluita kehittyy koko ajan. Mielenkiintoinen haaste on, mitkä näitä tekniikoista saadaan kaupallistettua tukemaan asiakastarvetta, Ari Hietamäki sanoo.

– Haluamme olla näköalapaikalla nyt ja tulevaisuudessa. Meillä on pitkä kokemus alalta ja kattava ymmärrys siitä, mitä asiakkaat tarvitsevat. Tähän yhdistämme nyt Arin pitkäaikaisen kokemuksen digitaalisten tuotteiden ja robotiikan parista ja lähdemme valjastamaan viimeisimmän teknologian palveluidemme eduksi, Secto Automotiven toimitusjohtaja Ville Alanen kertoo.

Sectolla uskotaan vahvasti siihen, että tulevaisuudessa yhä enenevissä määrin liikkuvan kaluston rinnalle tarvitaan digitaalinen ymmärrys käytössä olevasta kalustosta. Markkina on muutoksen edessä, ja nykytilan ohella yritys katsoo vahvasti kohti tulevaisuutta etsien moderneja ratkaisuja elinkaarimallinsa hankinta, hallinta ja realisointi tueksi.

– Teknologia on tullut jäädäkseen. Laitteiden manuaalinen ohjaus ei enää riitä, vaan laitteesta halutaan kerätä tarkempaa dataa esimerkiksi kulutuksesta, paikkatiedoista, huoltotarpeesta ja turvallisuudesta. Tulevaisuudessa liikkuvasta kalustosta kerättävää dataa voidaan tarvittaessa jopa kaupallistaa ja rakentaa näin uusia ansaintamalleja, Alanen taustoittaa.

Liikkuva kalusto osaksi digitaalista verkostoa

Harppauksin kehittyvä tietotekniikan hyödyntäminen ja tietoverkkojen laaja kattavuus ovat viime vuosina mahdollistaneet liikkuvan kaluston kytkemisen eri laitteiden verkostoksi. Secto kutsuu tätä Fleet Operations -palvelukokonaisuudeksi, jossa fyysisessä laitteessa hyödynnetään ns. digitaalisen kaksosen käsitettä. Fleet Operations kattaa työkalut liikkuvan kaluston hallinnointiin.

– Fleet Manager -palvelu tarjotaan asiakkaillemme veloituksetta käyttöön, jotta liikkuvan kaluston ylläpito ja hallinta olisi mahdollisimman helppoa. Käytännössä fyysisestä laitteesta luodaan digitaalinen versio, johon kohdistetaan laitteen käyttöön liittyvää automaattista sensoritietoa – joissain tapauksissa jopa tekoälyyn perustuvaa ennakoivaa toimintaa. Kaluston käyttäjää helpottaa mobiilikäyttöinen Driver Assistant -palvelu, josta tietoja voi seurata reaaliajassa, Hietamäki selventää.

 

Ari Hietamäki, Chief Digital Officer, Secto Automotive

Hietamäki on kaksikymmentä vuotta rakentanut IT-palveluorganisaatioita sekä suomalaisille että kansainvälisille yhtiöille. Viimeiset kymmenen vuotta Hietamäki on toiminut toimitusjohtajana perustamassaan IT-palveluyhtiö Nevtorissa, joka fuusioitiin yrityskaupan kautta osaksi 3 Step IT:tä.

Hietamäen erityisalaa ovat palvelumallit ja palveluistaminen vakiintuvaa modernia tekniikkaa hyödyntäen. Hänen pitkäaikaisina mielenkiinnon alueina ovat IoT-, lohkoketju-, ja tekoälypalveluiden hyödyntäminen kaupallistettaviin palveluihin. Tekniikat koostuvat tällä hetkellä osiksi viitekehyksiä kuten Digital Twins tai Industry 4.0

 

Lisätietoja:
Ari Hietamäki
Digital Chief Officer, Secto Automotive Oy
ari.hietamaki@secto.fi, p. 040 5455 229

Milla Jokisaari, Secto Automotive Oy
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Secto Automotive Oy
milla.jokisaari@secto.fi, p. 040 577 7850

___

Vuonna 2007 perustettu Secto Automotive Oy on suurin suomalainen yritysautoilun palvelutalo, joka tarjoaa liikkuvan kaluston rahoitus- ja hallinnointiratkaisuja. Haastamme perinteiset kaluston omistamisen mallit ja luomme uusia ratkaisuja asiakkaidemme tarpeiden pohjalta. Innovatiivinen lähestymistapa yritysautoiluun on toiminut – Secto on yksi suomalaisten yritysten superkasvajista. Palvelemme tällä hetkellä 2 700 asiakasyritystä, ja Suomen teillä liikkuu 6 500 autoa ja työkonetta, jotka ovat hellässä hoivassamme. secto.fi