Tiedotteet Suomi jälkijunassa yritysautojen leasingissä, Ruotsi reilusti edellä

Tiedote. Julkaistu: 24.01.2019, 07:50
Secto Automotive Oy

Ruotsissa jo joka kolmas yritysauto on rahoitettu leasingillä, Suomessa vain viidennes. Paine autokannan uudistamiseen päästötavoitteiden saavuttamiseksi on voimakasta ja uudet, vähäpäästöiset leasing-autot auttavat osaltaan kohti maalia. Kotimainen Secto Automotive jatkaa nousujohdettaan huomattavalla 30 prosentin kasvullaan, kun alan kokonaiskasvu vuonna 2018 oli vain 6 prosenttia.

Vaikka yhä useampi yritys valitsee kiinteän kaluston sijaan leasingin autotarpeidensa täyttämiseksi, on Suomi auttamatta jäljessä esimerkiksi naapurimaataan Ruotsia, jossa jo kolmannes yritysautoista rahoitetaan leasingillä. Suomessa leasing-ratkaisuun päätyy vain joka viides yritys ja kasvukeskusten – pääkaupunkiseudun, Turun, Oulun ja Tampereen – ulkopuolella luku on vieläkin pienempi: vain 17 prosenttia.

– Monissa verrokkimaissa leasing-ratkaisuun päädytään yrityksissä huomattavasti useammin, esimerkiksi Iso-Britanniassa vastaava luku on 75 %. Useimmiten yritykselle on kannattavampaa maksaa liikkuvan kaluston todellisista käyttökustannuksista kuin ostaa ajoneuvot omaksi, Secto Automotive Oy:n toimitusjohtaja Ville Alanen sanoo.

Verotus autokannan uudistamisen kynnyskysymys

Myös Suomessa tähdätään autokannan uudistamiseen tiukalla aikataululla, jotta paljon saastuttavat vanhat automallit saadaan pois teiltä. Uudet, vähäpäästöiset leasing-autot ovat ilmaston kannalta merkittävästi parempi vaihtoehto.

– Suomessa on tunnetusti keski-iältään vanha autokanta auton hankinnan ja käytön kovasta verotuksesta johtuen. Ilmastotietoisuuden kasvun ja Suomen kunnianhimoisten liikenteen päästötavoitteiden myötä Suomessakin toimiva vaihtoehto olisi ohjata verotuksella sekä päästöttömien että erittäin vähäpäästöisten autojen yleistymistä ja käyttämistä. Tässä esimerkiksi työsuhdeauton verotusarvon tukeminen, jota useat poliitikotkin ovat väläytelleet, voisi olla toimiva vaihtoehto, Alanen toteaa.

Vaikka leasing-alan kasvu Suomessa oli vuonna 2018 vain 6 %, jatkaa nimenomaan PK-sektoriin vahvasti panostanut kotimainen Secto Automotive nousujohdettaan vaikuttavalla 30 % kasvulla.

– Onnistuneen alueellisen strategian lisäksi kasvumme on mahdollistanut uusi aluevaltauksemme, raskaan kuljetuskaluston sekä työkoneiden leasingratkaisuihin keskittyvä Konerahoitus.

Vaikka koko alan kasvulukuja voidaan muiden maiden vastaavien valossa pitää vaatimattomina, näkee Alanen tilanteen kuitenkin positiivisena:

– Suomessa leasing kaluston rahoitusmuotona yleistyy tasaisesti. Yhä useammat yritykset pitävät kustannusten ennustettavuutta ja palveluiden helppoutta merkittävänä valintakriteerinä. Autoilun verotuksen siirtyminen kohti käyttöperusteista mallia tukee myös leasingin yleistymistä Suomessa. Secto Automotive aikoo kasvattaa autokantansa 21 000 ajoneuvoon seuraavan kahden vuoden kuluessa, Alanen päättää.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Milla Jokisaari
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Secto Automotive Oy
milla.jokisaari@secto.fi, p. 040 577 7850

 

Vuonna 2007 perustettu Secto Automotive Oy on suurin suomalainen yritysautoilun palvelutalo, joka tarjoaa liikkuvan kaluston rahoitus- ja hallinnointiratkaisuja.Haastamme perinteiset kaluston omistamisen mallit ja luomme uusia ratkaisuja asiakkaidemme tarpeiden pohjalta. Innovatiivinen lähestymistapa yritysautoiluun on toiminut – Secto on yksi suomalaisten yritysten superkasvajista. Palvelemme tällä hetkellä 3 000 asiakasyritystä, ja Suomen teillä liikkuu 8 000 autoa ja työkonetta, jotka ovat hellässä hoivassamme. www.secto.fi