Secto Automotive Decarbon Tool

Secto Decarbon Tool auttaa siirtymään kestävään autoiluun 

Secton missiona on pelastaa autoilu tekemällä siitä kestävää. Kehittämämme Decarbon Tool – työkalu auttaa yrityksiä siirtymään mutkattomasti kohti päästötöntä autoilua. Työkalun avulla voimme helposti mallintaa tehtyjen muutosten vaikutukset niin yrityksen autokannan hiilidioksidipäästöihin kuin autoilun kokonaiskustannuksiin. Työkalu avaa yritykselle myös autokannan nykytilan päästöjen sekä autokannan kokonaiskustannusten osalta.

Decarbon Tool mallintaa autokantaan tehtävien muutosten vaikutuksen hiilidioksidipäästöihin ja TCO-kustannuksiin

Muutos kohti kestävää autoilua ja autokannan sähköistämistä vaatii huolellista suunnittelua. Decarbon Toolin avulla saadaan aluksi kattava kuva yrityksen nykyisen autokannan päästöistä ja autoilun kokonaiskustannuksista (TCO).  

Kun nykytilanne on selvillä, aletaan työkalun avulla mallintaa tulevaa. Nykyisen autokannan ja autojen käyttäjien tiedot siirretään työkaluun, ja nykyisin käytössä olevia autoja aletaan korvata mallinnuksessa vähäpäästöisemmillä autoilla. Decarbon Tool kertoo miten ja millä aikajänteellä yrityksen autokannan kokonaispäästöt laskevat, sekä miten autojen kokonaiskustannukset muuttuvat, kun nykyinen autokanta vaihtuu uudempiin vähäpäästöisempiin vaihtoehtoihin nykyisten leasingsopimusten päättyessä.

Autokannan kokonaiskustannuksia laskiessa Decarbon Tool huomioi erilaiset autoedun käsittelytavat yrityksen autopolitiikan mukaisesti. Malli näyttää muun muassa vaikutukset autoilun kokonaiskustannuksiin, jos työntekijällä on käyttöetu ja on odotettavissa, että esimerkiksi kymmenen prosenttia ajomäärästä veloitetaan kilometrikorvauksina.   

Decarbon Tool havainnollistaa myös autokohtaisesti, miten siirtymä uuteen autokantaan toteutuu. Työkalun avulla voidaan tehdä laskelmat niin työsuhde- kuin tuotantoautoista. Mallinnus onnistuu, vaikka yrityksen autokanta ei vielä olisikaan Sectolla.   

Secton asiakkaat ovat kokeneet työkalun hyväksi ja helppokäyttöiseksi. Kun halutut tiedot ovat järjestelmässä, nähdään selkeä graafinen yhteenveto tärkeimmistä muuttujista valitulla aikajanalla. Decarbon Toolin arviot perustuvat tekohetkellä annettuihin tietoihin ja esimerkiksi vuoden päässä olevia autojen tai käyttövoiman hintoja ei voi ennustaa tarkasti. Työkalu antaa kuitenkin parhaan mahdollisen simulaation tavoitellusta kokonaistilanteesta ja siirtymän toteuttamisesta. Siksi se on kelpo työkalu päätöksenteon avuksi. Decarbon Tool:n mallinnus on hyvä pohja autopolitiikan päivittämiseen.

Kiinnostaako yrityksesi autokannan päästöjen ja kustannusten hallinta? Jätä meille yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella, niin tulemme esittelemään Decarbon Toolin toimintaa.