Sähköautoleasing

Uusin tekniikka, erinomainen ajettavuus, kustannustehokkuus, vähäpäästöisyys ja alati kasvava valikoima ovat erinomaisia syitä vaihtaa sähköiseen autoiluun. Sectolla on asiasta yli kymmenen vuoden kokemus, olet hyvissä käsissä olet sitten yksityishenkilö, työsuhdeautoilija tai yrityksen edustaja.

Avaimet käteen -sähköautoleasing yritykselle

Vaikka vihreät arvot ja pienet käyttökulut kiinnostavatkin, suurella osalla asiakkaistamme ei ole aikaa tai halua sukeltaa sähköautoilun maailmaan. Tästä syystä Secto toimittaa sähköautot vaivattomasti avaimet käteen -periaatteella.

Avaimet käteen-sähköautoleasing sisältää:

 • Asiakkaan tarpeiden kartoituksen ja konsultoinnin
 • Asiakkaan valitseman plug in-hybridin tai täyssähköauton rahoituksen ja ylläpidon
 • Secto PlugSurfing-lataustagin ja -applikaation
 • Lisälatauskaapelin (Type 1 tai Type 2)
 • Käyttäjätuen sopimuskauden ajan
 • Valitun sopimusmallin mukaiset leasingpalvelut, mm. huollot ja uudelleensijoitus sopimuskauden jälkeen

Lisäksi valittavissa:

 • Latauslaitteiston toimitus, asennus ja käytön opastus

Rahoitusmallin ja toivotut lisäpalvelut voi vapaasti valita Secton laajasta tuotevalikoimasta. Sähköautotiimimme auttaa parhaan ratkaisun löytämisessä. Autamme mielellämme yrityksenne sähköisen liikenteen äärelle, jos edulliset ja ympäristöystävälliset kilometrit kiinnostavat!

Ole yhteydessä jos tarvitset automerkeistä riippumatonta asiantuntijaa käymää vaihtoehtoja läpi kanssasi.

Kysy lisää

Helppo yksityisleasing sähkö- ja hybridiautoille

Ladattavat hybridit ja täyssähköautot ovat edullisemman autoveron ja käyttökustannusten ansioista erittäin houkutteleva vaihtoehto perinteisten polttomoottoriajoneuvojen rinnalle.

Sekä latauspisteverkko, että ladattavien autojen valikoima laajenee jatkuvasti. Valinnanvaraa on niin perheautoissa kuin urheiluautoissakin. Lähes kaikki merkittävät autovalmistajat ovat tuoneet tai tuomassa omia ladattavia autojaan markkinoille.

Vaikka vihreät arvot ja pienet käyttökulut kiinnostavatkin, suurella osalla asiakkaistamme ei ole aikaa tai halua sukeltaa sähköautoilun maailmaan. Tästä syystä Secto toimittaa sähköautot vaivattomasti avaimet käteen -periaatteella.

Avaimet käteen yksityisleasing sisältää:

 • Asiakkaan tarpeiden kartoituksen ja konsultoinnin
 • Asiakkaan valitseman plug in-hybridin tai täyssähköauton ja sen ylläpidon kuukausihinnalla
 • Käyttäjätuen sopimuskauden ajan
 • Asiakkaalle räätälöidyn sopimusajan ja kilometrit.
 • Lisäpalvelut, kuten renkaanvaihdot ja kausisäilytyksen.

Autamme mielellämme sinut sähköisen liikenteen äärelle, jos edulliset ja ympäristöystävälliset kilometrit kiinnostavat!

Ole meihin yhteydessä yksityisleasing@secto.fi ja kerro meille mitä sinä toivot vaivattomalta leasingautoltasi ja olemme sinuun yhteydessä!

Työsuhdesähköauton verotus

Merkittävät työsuhdesähköauton verotusarvoon kohdennetut veroedut tuovat sähköautoilun yhä useamman työsuhdeautoilijan ulottuville.

Täyssähköautojen käyttöedun verotusarvoa alennetiin 170 € / kk vuosille 2021-2025.  Vapaan autoedun verotusarvon alennus on 290 €. Alle 100 g / km Co2-päästöisten autojen, eli käytännössä ladattavien hybridien verotusarvoa laskettiin 80 € / kk. Etu koskee vuonna 2020 tai myöhemmin rekisteröityjä työsuhdekäytössä olevia täyssähköautoja.

Sekä oman auton että työsuhdeauton maksuton julkinen lataaminen sekä työpaikkalataaminen vapautui luontaisetuverotukselta vuosille 2021-2025.

Lisäksi kustannuksiin vaikuttaa suotuisasti autoveron poisto päästöttömiltä autoilta, mikä laskee keskimääräisen sähköauton ostohintaa noin 1 500 euroa.

Täyssähköautojen valikoima monipuolistuu, kun useat automerkit tuovat markkinoille uusia malleja. Vastuullinen ja käyttökuluiltaan edullinen sähköauto on mahdollista entistä useammalle työsuhdeautoilijalle.

Lue vähäpäästöisen työsuhdeauton verotuksesta lisää täältä.

rahoitusleasing tase

Secton kaikki työsuhdeautot vaihtuvat sähköisiin

Sähköautoista puhutaan paljon, mutta eläviä esimerkkejä suuren sähköautofleetin käytöstä on edelleen harvassa. Secto päätti yhdessä henkilökunnan kanssa tarjota elävän esimerkin siitä, miten toteuttaa noin 60 auton työsuhdekannan siirtyminen sähköön.

Asiakastutkimuksemme mukaan 47 % prosenttia yritysautopäättäjistä aikoo hankkia täyssähköautoja seuraavan neljän vuoden aikana, mutta käytännön järjestelyt ovat vielä hakusessa: 45 % vastaajista ei esimerkiksi osaa sanoa miten autojen lataus tullaan järjestämään.

Tutkimustuloksista sisuuntuneina päätimme hankkia suutarin lapselle kengät ja uudistaa Secton oman sisäisen autopolitiikan sähköautot edellä. Lokakuusta 2021 lähtien Secton henkilökunnan oletustyösuhdeauto on sähköinen.

Työsuhdesähköauton luontaisetuun suunnatut verohelpotukset mahdollistavat käyttäjälle satoja euroja edullisemman työsuhdeautoilun, toisin sanoen samalla rahalla saa kalliimman auton. Hankintaraja on asetettu 60 000 euroon. Työnantajan kuluihin verohelpotukset eivät vaikuta muutaman tuhannen euron autoveron poistoa lukuun ottamatta. Arviolta 15-20 % kalliimpaa autokantaa kompensoivien kustannussäästöjen lasketaan tulevat edullisempien ylläpitokustannusten kautta.

Uusi autopolitiikka on rakennettu tiettyjen olettamuksien varaan. Todellisuus saattaa olla toinen ja autopolitiikkaa ollaan valmiita säätämään tarvittaessa.

Tulemme avaamaan omia kokemuksiamme sähköautoiluun siirtymisessä ja jakamaan tietoa eri käyttäjäprofiilien TCO:sta, tyytyväisyydestä, korjauskustannuksista ja latauskustannuksista.

Lue lisää Secto sähköistyy-projektista täältä.

Sähköautoleasingin uranuurtaja

Secto on ollut kansallisissa Sähköisen liikenteen -hankkeissa mukana alusta lähtien.

Secto leasasi Suomen ensimmäiset Valmet Automotiven valmistaman Think City-täyssähköautot jo vuonna 2010. Voimmekin ylpeänä kertoa olevamme sähköisen liikenteen uranuurtaja Suomessa. Merkittävä osa Suomen sähköisestä leasingautokannasta on Secton hallinnoimaa.

Leasaamme kaikkia sähköautomerkkejä ja -malleja. Vuosikymmenen kokemus laaja-alaisesta sähköautoleasingistä on tehnyt meistä asiantuntijoita sähköautojen käyttökulujen ja jälleenmyyntiarvojen määrittelyssä, mikä yleisesti koetaan uusien automallien osalta haasteellisena. Voit luottaa sähköiseen ammattitaitoomme.

Secto PlugSurfing

Secto PlugSurfing-lataustagin alle on kerätty 108 000 sähköautojen latauspistettä ympäri Euroopan.

Arkikäytössä sähköautot ladataan pääsääntöisesti kotona tai työpaikalla. Latauspisteita alkaa kuitenkin löytyä jo jokaisen marketin pihalta ja erityisesti pidemmillä matkoilla on tarve käyttää lukuisten eri latauspisteoperaattoreiden palveluita. Voit hankkia jokaisen latauspisteoperaattorin tagin erikseen tai käyttää helppoa Secto PlugSurfingia.

Secto PlugSurfing-tagilla ja -sovelluksella voit maksaa sähköautosi lataukset useimmilla latausasemilla Suomessa ja Euroopassa. Suomessa palvelussa ovat mukana Fortumin Charge & Drive sekä Virta.

Jos käytössäsi on vapaa autoetu, käyttämäsi sähkö laskutetaan kuukausittain leasinglaskun yhteydessä. Muussa tapauksessa voit lisätä maksutavaksi oman luottokorttisi.

Secto PlugSurfingin käyttö on veloituksetonta, mutta huomioithan että latauspisteen operaattorin määrittää latauksen hinnan, joka saattaa poiketa operaattorin suoramyyntihinnasta.

Korvaamaton ulkomailla

Secto PlugSurfing-tagi on erityisen toimiva mikäli suuntaat sähköautollasi ulkomaanreissulle. Harva hankkii satunnaisia ulkomaan sähköautomatkoja varten taskuunsa sellaisen tusinan tagin himmelin, jonka riittävä latauspistekattavuus vaatisi.

Vuodesta 2008 autoblogia kirjoittanut Jenni Rossi oli mukana Secton järjestämällä 2 800 km sähköisellä road tripillä Helsingistä Milanoon. Jennin mielestä Secto PlugSurfing-tagi oli reissussa korvaamaton:

” Ihan sairaan kätevää, että autoa voi ladata koko Euroopassa yhdellä tagilla/appilla! En minä ainakaan jaksaisi selvittää ja hankkia joka maahan omia lataustageja ja sovelluksia. Olin sitä mieltä jo reissatessa ja käsitys vain vahvistui, kun tein hintavertailua tätä blogijuttua varten. Sitä paitsi erillisten tagienkin kanssa pitäisi jostain selvittää jostain palvelusta, missä laturit sijaitsevat. Kun vaan vähän katsoo ennakkoon, mitä lataukset maksavat, niin universaali tagi on voittamaton!”

Lisää kaunistelematonta analyysia Secto PlugSurfing-tagin käytöstä sekä Euroopan latauspisteistä ja -hinnoittelusta voit lukea Jennin blogista. Koko Secto Road Tripin yhteenvedon löydät täältä. Melkoinen reissu.

Murretaan sähköautomyyttejä

No eihän sillä pääse edes Lappiin. Suomesta loppuu sähkö. Sähköautoilu on kallista. Akut ovat ongelmajätettä jne… Tietyt myytit sähköautoilusta elävät sitkeästi. Toimitusjohtajamme, pitkän linjan autourheilija ja sähköautoilija Matias Henkola vastaa niihin yleisimpiin kysymyksiin.

Ajankohtaista