Autoilijan opas

Työsuhdeautoilun tulee olla mahdollisimman helppoa. Ohesta löydät hyödyllistä tietoa autosi käytöstä ja palveluistamme. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi täältä, oma yhteyshenkilösi ja asiakaspalvelumme ovat valmiina palvelemaan.

Autoilijan opas

Secton hallinnoimien huoltoleasingautojen käyttäjille on auton luovutuksen yhteydessä postitettu Autoilijan opas, joka sisältää tärkeimmät tiedot autostasi, sen käytöstä sekä ohjeistuksen huolto- ja rengasliikkeille. Jos Autoilijan opas ei ole tavoittanut sinua, tai olet sen hukannut, voit tilata uuden asiakaspalvelustamme: asiakaspalvelu@secto.fi tai puh. 020 792 4300.

Auton tekniset asiat

Auton toimittanut autoliike on pätevin taho vastaamaan auto teknisiin ominaisuuksiin liittyvin kysymyksiin. Olethan suoraan yhteydessä autoliikkeeseen, josta auto on toimitettu tai automerkkisi valtuutettuun autokorjaamoon, tarvittaessa saat yhteystiedot Huolto-osastoltamme. Huolto-osasto auttaa ja konsultoi tarvittaessa, yhteys Secton vaihteen kautta asiakaspalvelu@secto.fi tai puh. 020 792 4300.

Huollot ja tekniset korjaukset

Auton arvon, toimintavarmuuden ja takuiden kannalta on tärkeää että auto huollatetaan säännöllisesti ohjekirjan mukaisesti valtuutetussa merkkihuollossa.

Mainitsemalla huoltohenkilökunnalle kyseessä olevan Secton auto, autosi huollot ja sijaisautopalvelut hoituvat valtuutetuissa merkkihuolloissa kaikkialla Suomessa. Laskut ohjautuvat suoraan Secton huolto-osastolle tarkastettavaksi, hyväksytettäväksi ja maksettavaksi.

Mikäli autossa ilmenee teknisiä vikoja, otathan yhteyttä valtuutettuun merkkihuoltoon. Huoltohenkilökunta varmistaa Secton Huolto-osastolta etenemismallin mahdollisten korjauksien suhteen.

AVOIN- ja perinteinen huoltoleasing-sopimuksemme sisältävät aina määräaikaishuollot, sis. öljynvaihdot, sekä normaalista kulumisesta aiheutuneet korjaukset.

Rahoitusleasing-sopimukseen ei sisälly huoltoja.

Renkaiden kausivaihdot ja säilytys

Pääyhteistyökumppaneitamme rengasasioissa ovat Vianor-liikkeet, joiden kautta laskutus luonnistuu Secto Huoltokortilla. Voit vapaasti valita itsellesi parhaiten sopivan toimipisteen.

Renkaiden rikkoutumisesta tai väärästä käytöstä johtuvat uusinnat eivät sisälly leasingsopimukseen.

Mikäli et ole varma kuuluvatko rengaspalvelut sopimukseenne, varmistathan asian yrityksenne autovastaavalta tai asiakaspalvelustamme puh: 020 792 4300 tai asiakaspalvelu@secto.fi.

Sijaisautopalvelu

Asiakkaillamme on sopimuksestaan riippuen mahdollisuus saada määräaikaishuoltojen ajaksi sijaisauto joko veloituksetta tai Secton sopimushintoja hyödyntäen. Voit tarkistaa sopimusmallinne yrityksenne autovastaavalta tai asiakaspalvelustamme.

Yhteistyökumppanimme sijaisautojen osalta on Avis- autovuokraamo, puh. 010 4362 200. Kolari- ja vahinkokorjaustapauksissa sopimushintamme ovat asiakkaidemme käytössä.

Liikennevahingoissa joissa toisen, vahingon aiheuttaneen osapuolen vakuutusyhtiö korvaa vauriot, voidaan sijaisauto korvata vastapuolen vakuutuksista. Tällöin sinun tulee todistaa että tarvitset autoa työkäyttöön vauriokorjausten ajan. Tätä varten tulee täyttää käyttötarveselvitys joka on ladattavissa tästä. Täytetty käyttötarveselvitys tulee toimittaa vakuutusyhtiöösi.

Mikäli olette liikennevahingon ainoa osapuoli ja keskeytysvakuutus sisältyy vakuutukseenne, korvaa vakuutusyhtiönne sijaisauton korjauksen ajaksi.

Vahingon sattuessa tai matkan katketessa

Mikäli vahingossa on mukana toinen osapuoli, täytä vahinkoilmoitus vahinkopaikalla ja pyydä toista osapuolta allekirjoittamaan ilmoitus. Pyri hankkimaan tapahtumalle todistajat.

Toimita vahinkoilmoitus suoraan omaan vakuutusyhtiöösi. Jos autossasi on Secto Vakuutus voi vahinkoilmoitukset myös tehdä puhelimitse Fennian numeroon 010 503 2001. Lasivahingot tulee ilmoittaa numeroon 010 503 6050. Tarvittaessa saat oman vakuutusyhtiösi tiedot asiakaspalvelustamme.

Poliisi tulee aina kutsua paikalla jos onnettomuus on johtanut henkilövahinkoihin, syyllisyys vahinkoon on epäselvä tai kyseessä on peura-, poro- tai hirvikolari.

Vahingon aiheuttaneen osapuolen vakuutusyhtiö kattaa syyttömän osapuolen korjauskustannukset.
Liikennevahingoissa joissa toisen, vahingon aiheuttaneen osapuolen vakuutusyhtiö korvaa vauriot voidaan sijaisauto korvata vastapuolen vakuutuksista. Tällöin sinun tulee todistaa että tarvitset autoa työkäyttöön vauriokorjausten ajan. Tätä varten tulee täyttää käyttötarveselvitys joka on ladattavissa tästä.

Myös autovahingoista joissa ainoastaan sinun autosi on saanut vaurioita tulee välittömästi tehdä vahinkoilmoitus. Kolarikorjauksissa yhteistyökumppaninamme toimii ensisijaisesti Incar Oy. Toimipisteet löydät osoitteesta www.incar.fi.

Secto Tiepalvelu

Vahinkotapauksissa tai matkan katketessa muista syistä Secto Tiepalvelu palvelee 24/7 numerossa 020 792 4311. Mikäli tilannetta ei pystytä korjaamaan puhelimitse, tieturva-ammattilainen lähetetään paikalle auttamaan.

Secto Tiepalvelu on lähtökohtaisesti asiakkaalle maksuton. Palvelusta koituvat kulut ohjataan asiakkaan vakuutusyhtiölle tai automerkin maahantuojan liikkumisturvan piiriin. Mikäli todetaan, ettei kumpikaan tahoista korvaa kyseisestä viasta/vauriosta koituvia kuluja, palvelun kulu laskutetaan asiakkaalta.

Vakuutukset

Vakuutusyhtiösi yhteystiedot ja omavastuuosuudet saat yrityksenne autopäättäjältä tai asiakaspalvelustamme. Muiden kuin Secton myöntämien vakuutusten sisällöt ja vakuutusehdot tarkistat varmimmin joko suoraan vakuutusyhtiöstä tai yrityksenne autopäättäjältä. Tutustuthan etukäteen autovakuutuksesi laajuuteen ja omavastuuosuuksiin.

Secton vakuutuskumppanina Secto ajoneuvojen ryhmävakuutuksien osalta toimii Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia 1.5.2016 alkaen.

 

Secto Vakuutuksen sisältö ja omavastuut:

Secto ajoneuvojen ryhmävakuutuksen tuote-esite ja kasko- ja liikennevakuutusehdot ovat kokonaisuudessaan luettavissa Fennian kotisivuilta:

Muutamia huomionarvoisia asioita:

 • Ulkomaille lähtiessä autolle tulee hakea maastavientivaltakirja Secton asiakaspalvelun kautta. Myös Green Card (todistus kansainvälisen liikennevakuutuksen voimassaolosta) on suositeltava sekä EU että ETA-maiden ulkopuolella pakollinen. Ulkomailla tapahtuneissa vahingoissa omavastuu on kaksinkertainen. Secto Liikennekasko ei ole voimassa Venäjällä.
 • Lasivahinkojen osalta ei tarvitse tehdä erillistä vahinkoilmoitusta jos lasi korjataan Carglassissa tai Pilkingtonilla.

Turvat ja perusomavastuut

 • Kolari 500 euroa
 • Hirvivahinko 500 euroa
 • Ilkivalta 500 euroa
 • Palo 500 euroa
 • Varkaus 500 euroa
 • Autopalvelu 0 euroa (hinauspalvelu)
 • Vuokra-autovakuutus 0 euroa ( jos erillinen lisäturva valittu)
 • Lasivakuutus 300 euroa, korjaus 0 euroa (jos erillinen lisäturva valittu)
 • Oikeusturva 15 % kuluista, vähintään 300 euroa. Korvauksen enimmäismäärä on 10 000 euroa.

Secto Vakuutuksen vahinkoilmoitukset tehdään puhelimitse Fennian numeroon 010 503 5011.

Katsastukset ja verot

Huomioithan, että vuokralleottajan vastuulla on huolehtia autoon kohdistuvista veroista ja maksuista, kuten vuotuisesta ajoneuvoverosta ja mahdollisesta käyttövoimaverosta.

Käyttäjän vastuulla on katsastuttaa henkilö- tai pakettiauto neljäntenä vuotena käyttöönotosta, jonka jälkeen viimeistään kahden vuoden kuluttua edellisestä katsastuksesta. Katsastus yhteistyökumppanimme on A-Katsastus. A-Katsastuksella katsastettujen autojen laskutus ohjautuu suoraan Sectolle Huoltokorttia näyttämällä. Auton voi toki katsastaa muuallakin.

Varaa aika katsastukseen täältä.

Käyttäjän vastuu ja velvollisuudet

Auton käyttäjänä olet vastuussa autosi kunnosta ja siisteydestä. Huolehdithan, että huollot ja katsastukset tehdään ajallaan ja havaitut viat korjautetaan nopeasti. Huoltokirja on säilytettävä autossa ja se on pidettävä ajan tasalla. Myös rekisteriotteen tekninen osa on säilytettävä autossa, mikäli sellainen on autoon toimitettu. Huoltoon ja korjauksiin liittyvät maksut maksetaan autokohtaisella Huoltokortilla, joka kannattaa säilyttää autossa.

Matkustaminen ulkomaille

Pyydäthän työnantajaltasi hyväksynnän mikäli lähdet leasingautollasi ulkomaanmatkalle. Mikäli matkustat Pohjoismaiden ulkopuolelle, tarvitset myös maastavientivaltakirjan.

Voit tilata maastavientivaltakirjan sähköpostitse asiakaspalvelustamme tai kätevästi oikean alakulman chattibotin kautta. Ilmoitathan kohdemaan ja lähtöpäivämäärän tilatessasi maastavientivaltakirjaa sähköpostitse. Valtakirja on hyvä tilata viimeistään kaksi viikkoa ennen suunniteltua matkaa. Perimme maastavientivaltakirjasta palveluhinnastomme mukaisen maksun. Maastavientivaltakirjan voimassaoloaika on keskimäärin noin 6 kk riippuen mm. leasingsopimuksen pituudesta.

Venäjälle matkustettaessa tarvitset myös vakuutusyhtiösi myöntämän dokumentin lisäturvasta. Toimitathan dokumentin meille tilatessasi maastavientivaltakirjaa.

Muista tarkistaa myös vakuutusturvan riittävyys ulkomailla. Vakuutusyhtiöltäsi saat Green Cardin, joka on todistus kansainvälisen liikennevakuutuksen voimassaolosta. Se on suositeltava kaikille ulkomaanmatkoille, mutta joissakin maissa välttämätön. Pohjoismaihin ja Viroon Green Cardia ei tarvita.

Myös rekisteriotteen teknisen osan tulee olla mukana ulkomailla. Sähköisen rekisteröintitodistuksen käyttöönoton myötä uusiin autoihin ei enää automaattisesti toimiteta paperista rekisteriotetta. Ulkomaanmatkaa varten voit hakea todistuksen katsastuskonttorilta.

Käyttäjän vaihdos

Jos yrityksen auton käyttäjä vaihtuu kesken sopimuskauden, pyydämme lähettämään auton rekisterinumeron ja uuden käyttäjän nimen, puhelinnumeron, osoitteen sekä henkilöturvatunnuksen asiakaspalveluumme, asiakaspalvelu@secto.fi. Uuden käyttäjän henkilötunnusta tarvitaan auton haltijanvaihdos-rekisteröintiä varten.

Auton palauttaminen

Sopimuskauden päätyttyä auto palautetaan ennalta sovittuun paikkaan palautustarkastusta varten. Ohjeet palautukseen löydät täältä. Havaitut puutteet ja viat korjataan ja mikäli viat eivät johdu normaalista kulumisesta tai ne johtuvat huolimattomuudesta, peritään kulut asiakasyritykseltä. Realisointiosastomme lähestyy teitä tarkemmalla ohjeistuksella noin kaksi kuukautta ennen sopimuksen päättymistä.