vastuullinen autoilu

Puolustamme autoilua tekemällä siitä kestävää

Uskomme, että autoilu tulee muuttumaan pysyvästi siirryttäessä fossiilisten polttoaineiden käytöstä kohti päästöttömyyttä. Uskomme myös, että sähkö tulee jo lähivuosina olemaan autojen tärkein käyttövoima. Emme kuitenkaan aio jäädä odottelemaan muutosta passiivisesti ja sopeutua muutokseen vasta pakon edessä, vaan haluamme ottaa kokonaisvastuun siirtymästä.

Puolustamme autoilun tulevaisuutta ja asiakkaidemme etua varautumalla muutokseen jo nyt, sillä se on mielestämme myös taloudellisesti kaukonäköisin vaihtoehto. Niin teemme autoilusta kestävää sanan kaikissa merkityksissä. Meille muutos ei ole uhka vaan mahdollisuus.

Helpotamme asiakkaidemme siirtymistä vastuulliseen autoiluun

Kaiken lähtökohtana ovat asiakkaidemme yksilölliset tarpeet. Autamme asiakkaitamme siirtymään fossiilittomiin autokantoihin ja vähentämään yritystensä hiilijalanjälkeä. Tavoitteenamme on, että luovutamme viimeisen fossiilisella energialla kulkevan henkilöauton vuoden 2028 loppuun mennessä, Secto Automotiven toimitusjohtaja Olli Helenius sanoo.

Jalanjälkeämme tärkeämpi meille on kädenjälkemme – se, miten autamme asiakkaitamme saavuttamaan omat tavoitteensa. Samasta syystä toimimme aktiivisesti tukeaksemme ja kehittääksemme sähköautoilun lisäksi myös muita kestävän autoilun ratkaisuja.

Vastuullisuus tarkoittaa Sectolle paljon muutakin kuin vain kestävän autoilun puolustamista. Arvomme velvoittavat meitä kantamaan vastuuta asiakkaistamme, työntekijöistämme ja kaikista sidosryhmistämme niin, että voimme ansaita heidän luottamuksensa. Haluamme olla tiennäyttäjiä, ja empatia on supervoimamme. Sectoa johdetaan ihmisten kautta, ja haluamme, että jokainen sectolainen voi tuntea tekevänsä merkityksellistä työtä. Henkilöstö on Secton tärkein voimavara, sillä vain työssään viihtyvät ihmiset voivat luoda sellaista mutkatonta autoarkea, jonka asiakkaamme ansaitsevat.

Secto haluaa olla osa ratkaisua, ei osa ongelmaa. Niin rakennamme kestävän tulevaisuuden lisäksi kestävää liiketoimintaa.

Pääset tutustumaan Secto Automotiven englanninkieliseen vastuullisuusraporttiin, suomenkieliseen raportin tiivistelmään sekä suomenkielisiin case-esimerkkeihin alla olevista linkeistä.

Secto Automotive vastuullisuusteot 2023
Secto tuottaa suurimman vaikutuksen hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä asiakkaidensa kautta. Merkityksemme ilmastonmuutoksen hidastamisessa on siten huomattavasti omaa kokoamme suurempi.

Olemme sitoutuneet priorisoimaan vastuullisuuden kaikessa liiketoiminnassamme, jonka ytimenä on asiakkaillemme tarjottu vastuullinen ja mutkaton autoarki. Arvojemme mukaisesti ajoimme vuonna 2023 alas taloudellisesti kannattavan, mutta hiilijalanjäljeltään suuren konerahoitusliiketoimintamme.

Secto Automotiven kokonaispäästöt vähenivät 35,7 % pääasiassa konerahoitusliiketoiminnasta luopumisen ansiosta. Suhteelliset leasingjaksopäästömme per kilometri ovat myös vähentyneet 15 %:lla verrattuna vuoteen 2022 leasingautokannan sähköistymisen ansiosta. Vuoden 2023 markkinapohjaiset kokonaispäästömme olivat 193.958 tCO2e (tuhatta hiilidioksidiekvivalenttia). Vuoden 2022 kokonaispäästöt olivat 301.739 tCO2e.

Työsuhdeautoilla on tärkeä rooli fossiilivapaan sähköautoilun yleistymisessä

Sähkö on tällä hetkellä yleisin vaihtoehto fossiilittomaksi käyttövoimaksi. Suomen autokannasta täyssähköisiä oli vuonna 2023 vain 3 prosenttia ja hybridejä 4,9 prosenttia. Työsuhdeautojen kohdalla tilanne on paljon parempi: täyssähköautojen osuus ensirekisteröinneistä kasvoi jo lähes 40 prosenttiin. (Autoalan Tiedotuskeskus 1/2024)

Sähkö nousi suosituimmaksi käyttövoimaksi Secto Automotiven uusissa henkilöautotilauksissa jo vuonna 2021. Trendi jatkuu nousevana. Vuonna 2022 leasingasiakkaillemme tilatuista henkilöautoista oli täyssähköautoja jo 35 % ja vuonna 2023 44 %. 

Vaikka Suomen runsaat 70 000 työsuhdeautoa edustavatkin pientä osuutta koko autokannasta, niiden rooli sähköautoilun yleistymisessä on tärkeä: joka viides tiellämme liikkuva henkilöauto on joko nykyinen tai entinen työsuhdeauto.

Työsuhdeautoilijat ovat saaneet alennusta autoedun verotusarvosta. Hallitus suunnitteli edun poistamista, ja sillä olisi ollut suuri hidastava vaikutus autokantamme sähköistymisen ja ilmastotavoitteisiin pääsemiseen. Otimme julkisesti kantaa nykyisen käytännön jatkamisen tärkeyteen. Hallitus päätti lopulta jatkaa veroetua täyssähköisten työsuhdeautojen osalta vuodesta 2026 vuoteen 2029.

Tuemme vastuullista autourheilua: Secto Rally Finland ja Secto Automotive Labs

Secto Automotive tukee vastuullista autourheilua

Secto Automotivesta tuli Suomen MM-rallin pääyhteistyökumppani, kun WRC autot siirtyivät käyttämään sähköpolttoainetta ja ladattavia hybridimoottoreita. Jyväskylässä ajettava rallin MM-sarjan osakilpailu on syksystä 2021 alkaen ollut Secto Rally Finland. Ikoninen Suomen MM-ralli on Sectolle hieno mahdollisuus kertoa vastuullisesta autoilusta ja auttaa autourheilua sen siirtymässä kohti kestävää kehitystä. Nähdään tämän vuoden Secto Rally Finlandissa Jyväskylässä 1.-4.8.2024! Lue lisää Secto Rally Finland -sivustolla.

Yhtiö on käynnistänyt oman kehitysosastonsa, Secto Automotive Labsin, joulukuussa 2022 vahvistaakseen edelleen asemaansa vastuullisen autourheilun alalla. Secto Automotive Labs -kehitysosasto tutkii ja kokeilee, miten moottoriurheilun huipulla voidaan kisata kestävällä tavalla.

Kerromme mielellämme lisää palveluistamme! Jätä meille yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.