vastuullinen autoilu

Puolustamme autoilua tekemällä siitä kestävää

Uskomme, että autoilu tulee muuttumaan pysyvästi siirryttäessä fossiilisten polttoaineiden käytöstä kohti päästöttömyyttä. Uskomme myös, että sähkö tulee jo lähivuosina olemaan autojen tärkein käyttövoima. Emme kuitenkaan aio jäädä odottelemaan muutosta passiivisesti ja sopeutua muutokseen vasta pakon edessä, vaan haluamme ottaa kokonaisvastuun siirtymästä.

Puolustamme autoilun tulevaisuutta ja asiakkaidemme etua varautumalla muutokseen jo nyt, sillä se on mielestämme myös taloudellisesti kaukonäköisin vaihtoehto. Niin teemme autoilusta kestävää sanan kaikissa merkityksissä. Meille muutos ei ole uhka vaan mahdollisuus.

Helpotamme asiakkaidemme siirtymistä vastuulliseen autoiluun

Kaiken lähtökohtana ovat asiakkaidemme yksilölliset tarpeet. Helpotamme asiakkaidemme sähköistä siirtymää EU:n tavoiteaikataulua nopeammin ja autamme yrityksiä vähentämään autoilusta aiheutuvia päästöjä. Jalanjälkeämme tärkeämpi meille on kädenjälkemme – se, miten autamme asiakkaitamme saavuttamaan omat tavoitteensa. Samasta syystä toimimme aktiivisesti tukeaksemme ja kehittääksemme sähköautoilun lisäksi myös muita kestävän autoilun ratkaisuja.

Vastuullisuus tarkoittaa Sectolle paljon muutakin kuin vain kestävän autoilun puolustamista. Arvomme velvoittavat meitä kantamaan vastuuta asiakkaistamme, työntekijöistämme ja kaikista sidosryhmistämme niin, että voimme ansaita heidän luottamuksensa. Haluamme olla tiennäyttäjiä, ja empatia on supervoimamme. Sectoa johdetaan ihmisten kautta, ja haluamme, että jokainen sectolainen voi tuntea tekevänsä merkityksellistä työtä. Henkilöstö on Secton tärkein voimavara, sillä vain työssään viihtyvät ihmiset voivat luoda sellaista mutkatonta autoarkea, jonka asiakkaamme ansaitsevat.

Secto haluaa olla osa ratkaisua, ei osa ongelmaa. Niin rakennamme kestävän tulevaisuuden lisäksi kestävää liiketoimintaa.

Pääset tutustumaan Secto Automotiven englanninkieliseen vastuullisuusraporttiin, suomenkieliseen raportin tiivistelmään sekä suomenkielisiin case-esimerkkeihin alla olevista linkeistä.

Secto tuottaa arvoa asiakkailleen tekemällä heidän siirtymisen vastuulliseen autoiluun vaivattomaksi

Secto tuottaa arvoa asiakkailleen ympäristön huomioivan autokantansa sekä monipuolisen palvelukokonaisuutensa ja sitä tukevien työkalujen avulla. Teemme mutkattoman ja vastuullisen autoarjen mahdolliseksi muun muassa tarjoamalle asiakkaillemme välineitä autoilun sähköisen siirtymän suunnitteluun ja ylläpitoon.

Secto tuottaa suurimman vaikutuksen hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä asiakkaidensa kautta. Merkityksemme ilmastonmuutoksen hidastamisessa on siten huomattavasti omaa kokoamme suurempi.

Jotta merkityksemme kasvaisi edelleen, meidän on tärkeää tietää, mitkä ovat sähköiseen autoiluun siirtymisen esteitä, millaisia asioita asiakkaamme sähköautoilussa arvostavat ja millaiset asiat hidastavat heidän päätöstään siirtyä sähköisiin ajoneuvoihin (EV). Teimme vuonna 2022 asiakastutkimuksen*, jossa päähavainnoiksi nousivat seuraavat asiat. Yritysautojen käyttäjät arvostavat eniten lataamisen helppoutta ja saatavuutta. Hankinnoista vastaavat autopäättäjät ovat taas erityisesti kiinnostuneita autojen päästöistä ja käyttökuluista.

Osaamme auttaa asiakkaitamme siirtymään sähköiseen autokantaan mahdollisimman vaivattomasti, sillä olemme tehneet sen jo itse.  Päätimme vuonna 2021 vaihtaa henkilökunnan työsuhdeautot täyssähköisiin ajoneuvoihin, ja tavoitteemme on saada viimeisetkin polttomoottorilla toimivat autot korvattua sähköisillä vuoden 2023 aikana.

 *Value Clinic: Kysely päättäjille ja työsuhdeautoilijoille 06-08/2022.

Secto on vastuullisen autoilun edelläkävijä

Secton liiketoiminnalle tärkein megatrendi on ilmastonmuutoksen torjuminen kasvihuonekaasupäästöjä vähentämällä. Autojen valmistus siirtyy kohti sähköautoja ja muita ilmastoneutraaleja teknologioita. Muutos sähköiseen ajamiseen tapahtuu varmasti. Kysymys on enää toteutumisvauhdista. Sähkö nousi suosituimmaksi käyttövoimaksi Secton uusissa henkilöautotilauksissa jo vuonna 2021. Sama trendi jatkui vuonna 2022, täyssähköautoja oli tilauksistamme jo 35 %. Uusien yritysautojen hiilidioksidipäästöjen keskiarvo laskee koko ajan. Vuonna 2022 asiakkaille luovutettujen henkilöautojen hiilidioksidipäästöjen keskiarvo oli 77 grammaa kilometrillä, vuoden 2025 lopussa sen pitäisi olla 50 grammaa ja vuodesta 2029 alkaen 0 grammaa.

Autoilun käyttövoimamuutoksen nopean tahdin takana on monta tekijää.

Autoteollisuus reagoi päättäjien toimiin kehittämällä ja tuomalla uusia sähköautomalleja, jotka ovat aiempaa parempia, monikäyttöisempiä ja pidemmällä toimintasäteellä varustettuja. EU on asettanut tiukan tavoitteen vuoteen 2035 fossiiliautoista luopumiseksi ja se vauhdittaa päätöksensä toteuttamista erilaisin keinoin. EU:n päästösakko on pakottanut autonvalmistajat supistamaan tuntuvasti bensiini- ja dieselautomallistojaan, ja lisäämään sähköautojen valmistusmääriä.

EU päivittää parhaillaan vähäpäästöisten autojen tankkaus- ja latausinfraa koskevaa direktiiviä. Tärkeimmillä valtateillä tulee olla 60 km:n välein suurtehoiset latauskentät. Myös tukea latausinfran rakentamiseen työpaikoille ja julkiseen lataukseen annetaan. Verotusmuutokset tukevat siirtymää. Käytännöt vaihtelevat eri maissa, mutta käytössä on ollut hankintatukia sekä henkilö- että pakettiautoille. Työsuhdeautoilijat saavat autoetualennusta ja uusia sähköautoja on voinut hankkia ilman autoveroa.

Ympäristöön, yhteiskuntavastuuseen ja hyvään hallintotapaan nojaavat säädökset vauhdittavat niin ikään siirtymää. Yhä useampi yritys on sitoutunut noudattamaan ESG-periaatteita, joiden yksi keskeisiä velvoitteita on toimia pienemmän hiilijalanjäljen saavuttamiseksi.

Sähkön hinnan voimakkaasta vaihtelusta huolimatta sähkö on osoittautunut fossiilisia polttoaineita edullisemmaksi käyttövoimaksi. Hintaa huomattavasti tärkeämpi tekijä on sähkön arvo vastuullisena ja kestävänä käyttövoimana.  Sähkön hyötysuhde on kymmenenkertainen verrattuna mm. bensiiniin, sähköpolttoaineeseen (eFuel) ja biodieseliin.

Tuemme vastuullista autourheilua: Secto Rally Finland ja Secto Automotive Labs

Secto Automotive tukee vastuullista autourheilua

Secto Automotivesta tuli Suomen MM-rallin pääyhteistyökumppani, kun WRC autot siirtyivät käyttämään sähköpolttoainetta ja ladattavia hybridimoottoreita. Jyväskylässä ajettava rallin MM-sarjan osakilpailu on syksystä 2021 alkaen ollut Secto Rally Finland. Ikoninen Suomen MM-ralli on Sectolle hieno mahdollisuus kertoa vastuullisesta autoilusta ja auttaa autourheilua sen siirtymässä kohti kestävää kehitystä. Nähdään tämän vuoden Secto Rally Finlandissa Jyväskylässä 1.-4.8.2024! Lue lisää Secto Rally Finland -sivustolla.

Yhtiö on käynnistänyt oman kehitysosastonsa, Secto Automotive Labsin, joulukuussa 2022 vahvistaakseen edelleen asemaansa vastuullisen autourheilun alalla. Secto Automotive Labs -kehitysosasto tutkii ja kokeilee, miten moottoriurheilun huipulla voidaan kisata kestävällä tavalla.

Kerromme mielellämme lisää palveluistamme! Jätä meille yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.