Secto Automotive luopuu konerahoitusliiketoiminnasta ja keskittää voimavaransa strategiansa ytimeen: vastuullisen ja mutkattoman autoarjen toteuttamiseen asiakkaille.

Sähköinen autoilu on ollut Secton strategian ytimessä jo vuodesta 2010. Olemme jo yli vuosikymmenen auttaneet tuhansia yrityksiä ja kuluttajia siirtymään vastuullisempaan autoiluun. Aiomme säilyttää markkinajohtajuuden sähköisten ajoneuvojen leasing-toiminnassa. Olemme sitoutuneet priorisoimaan vastuullisuuden kaikessa liiketoiminnassamme, jonka ytimenä on asiakkaillemme tarjottu vastuullinen ja mutkaton autoarki. Kunnianhimoisen ESG-ohjelmamme tärkeänä tavoitteena on luovutettavien leasingajoneuvojen nollapäästöt vuoden 2028 loppuun mennessä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että luovutamme asiakkaallemme kuuden vuoden päästä viimeisen fossiilisen leasingauton. Tavoite on haastava, selkeästi markkinaa nopeampi, mutta tehtävissä.

Kasvamme vahvasti sekä nykyisissä asiakassegmenteissämme että uusissa aiempaa suuremmissa asiakkuuksissa samalla kun olemme aloittaneet kansainvälistymisemme. Kuluttajakohderyhmässä kasvamme sekä palautuvien leasingautojen myynnissä että myös sähköistettyjen henkilöautojen yksityisleasing-palvelussa. Haluamme taata tuleville asiakkaillemme saman mutkattoman palvelukokemuksen, jota nykyiset asiakkaamme arvostavat.  Vaikka rekrytoimme jatkuvasti, meillä on huutava pula ammattitaitoisista resursseista, jotka auttavat asiakkaitamme nopeasti muuttuvassa automarkkinassa ja käyttövoimamurroksessa.

Nämä teemat ovat strategiamme kirkastamisen takana: keskitymme entistä vahvemmin autoleasingtoimintaan ja luovumme raskaan kaluston sekä työkoneiden leasingrahoituspalvelusta tämän vuoden lopussa. Olemme käyneet konerahoitusliiketoiminnassa työskentelevän 11 henkilön kanssa muutosneuvottelut ja kaikki työntekijät siirtyvät uusiin tehtäviin yhtiön sisällä. Päätimme luopua liiketoiminnasta, emme meidän mahtavista ihmisistämme.

Lisätietoa antavat:

Matias Henkola                       +358 40 900 0091                    matias.henkola@secto.fi

Juha Qvick                                  +358 40 417 1986                     juha.qvick@secto.fi