Autoilijan opas Secto Automotiven työsuhdeautoilijoille

Työsuhdeautoilun tulee olla mahdollisimman helppoa. Ohesta löydät hyödyllistä tietoa leasing autosi käytöstä ja palveluistamme. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi täältä, oma yhteyshenkilösi ja asiakaspalvelumme ovat valmiina palvelemaan.

Asiakaspalvelu

asiakaspalvelu@secto.fi

020 792 4300

Voit lähettää meille luottamuksellista tietoa, kuten tositteita, sopimuksia ja muita suojattavia tiedostoja turvallisesti tämän turvapostiviestin kautta.

Autoilijan opas

Secton hallinnoimien huoltoleasing autojen käyttäjille on leasing auton luovutuksen yhteydessä lähetetty sähköpostilla Autoilijan opas, joka sisältää tärkeimmät tiedot autostasi, sen käytöstä sekä ohjeistuksen huolto- ja rengasliikkeille. Jos Autoilijan opas ei ole tavoittanut sinua, tai olet sen hukannut, voit tilata uuden asiakaspalvelustamme: asiakaspalvelu@secto.fi tai puh. 020 792 4300.

Auton tekniset asiat

Auton toimittanut autoliike on pätevin taho vastaamaan auton teknisiin ominaisuuksiin liittyviin kysymyksiin. Olethan suoraan yhteydessä autoliikkeeseen, josta auto on toimitettu tai automerkkisi valtuutettuun autokorjaamoon. Saat tarvittaessa yhteystiedot huoltotiimiltämme. Huoltotiimi auttaa ja konsultoi tarvittaessa, yhteys Secton vaihteen kautta asiakaspalvelu@secto.fi tai puh. 020 792 4300.

Huollot ja tekniset korjaukset

Auton arvon, toimintavarmuuden ja takuiden kannalta on tärkeää että auto huollatetaan säännöllisesti ohjekirjan mukaisesti valtuutetussa merkkihuollossa. Mikäli autosi ei ilmoita huolloista, muistathan itse seurata, että huollot tulee tehtyä aikataulussa.

Mainitsemalla huoltohenkilökunnalle kyseessä olevan Secton leasingauto, autosi huollot ja sijaisautopalvelut hoituvat valtuutetuissa merkkihuolloissa kaikkialla Suomessa. Laskut ohjautuvat suoraan Secton huoltotiimille tarkastettavaksi, hyväksytettäväksi ja maksettavaksi.

Mikäli autossa ilmenee teknisiä vikoja, otathan yhteyttä valtuutettuun merkkihuoltoon. Huoltohenkilökunta varmistaa Secton huoltotiimiltä etenemismallin mahdollisten korjauksien suhteen.

AVOIN- ja perinteinen huoltoleasing -sopimuksemme sisältävät aina määräaikaishuollot, tuulilasin sulkien uusinnan, sekä normaalista kulumisesta aiheutuneet korjaukset.

Rahoitusleasing -sopimukseen ei sisälly huoltoja.

Renkaiden kausivaihdot ja säilytys

Pääyhteistyökumppaneitamme rengasasioissa ovat Vianor-liikkeet, joiden kautta laskutus luonnistuu Secton kautta. Voit vapaasti valita itsellesi parhaiten sopivan toimipisteen.

Renkaiden rikkoutumisesta tai väärästä käytöstä johtuvat uusinnat eivät sisälly leasingsopimukseen.

Näet sinulle toimitetun oppaan lopussa olevista sopimustiedoista, sisältyykö sopimukseesi renkaiden kausivaihdot ja säilytys.

Sijaisautopalvelu

Asiakkaillamme on sopimuksestaan riippuen mahdollisuus saada määräaikaishuoltojen ajaksi sijaisauto joko veloituksetta tai Secton sopimushintoja hyödyntäen. Voit tarkistaa tämän oppaan lopussa olevista sopimustiedoista.

Yhteistyökumppanimme sijaisautojen osalta on Avis- autovuokraamo, puh. 010 4362 200. Kolari- ja vahinkokorjaustapauksissa sopimushintamme ovat asiakkaidemme käytössä.

Niissä liikennevahingoissa, joissa toisen vahingon aiheuttaneen osapuolen vakuutusyhtiö korvaa vauriot, voidaan sijaisauto korvata vastapuolen vakuutuksista. Tällöin sinun tulee todistaa, että tarvitset autoa työkäyttöön vauriokorjausten ajan. Tätä varten tulee täyttää käyttötarveselvitys, joka on ladattavissa tästä. Täytetty käyttötarveselvitys tulee toimittaa vakuutusyhtiöösi.

Vahingon sattuessa tai matkan katketessa

Mikäli vahingossa on mukana toinen osapuoli, täytä vahinkoilmoitus vahinkopaikalla ja pyydä toista osapuolta allekirjoittamaan ilmoitus. Pyri hankkimaan tapahtumalle todistajat.

Toimita vahinkoilmoitus suoraan omaan vakuutusyhtiöösi. Jos autossasi on Secto Vakuutus tee vahinkoilmoitus LähiTapiolan verkkopalveluun. Vahinkoasioissa voi myös asioida puhelimitse 019 222 3310. Tarvittaessa saat oman vakuutusyhtiösi tiedot asiakaspalvelustamme.

Poliisi tulee aina kutsua paikalla jos onnettomuus on johtanut henkilövahinkoihin, syyllisyys vahinkoon on epäselvä tai kyseessä on peura-, poro- tai hirvikolari.

Vahingon aiheuttaneen osapuolen vakuutusyhtiö kattaa syyttömän osapuolen auton korjauskustannukset.

Niissä liikennevahingoissa, joissa toisen vahingon aiheuttaneen osapuolen vakuutusyhtiö korvaa vauriot, voidaan sijaisauto korvata vastapuolen vakuutuksista. Tällöin sinun tulee todistaa, että tarvitset autoa työkäyttöön vauriokorjausten ajan. Tätä varten tulee täyttää käyttötarveselvitys, joka on ladattavissa tästä.

Myös niistä autovahingoista, joissa ainoastaan sinun autosi on saanut vaurioita tulee välittömästi tehdä vahinkoilmoitus. Kolarikorjauksissa ja lasinvaihdoissa yhteistyökumppaninamme toimii Incar Oy ja Vianor Oy. Incarin toimipisteet löydät osoitteesta www.incar.fi. Vianorin toimipisteet www.vianor.fi.

Secto Tiepalvelu

Vahinkotapauksissa tai matkan katketessa muista syistä Secto Tiepalvelu palvelee 24/7 numerossa 020 792 4311. Mikäli tilannetta ei pystytä korjaamaan puhelimitse, tieturva-ammattilainen lähetetään paikalle auttamaan.

Secto Tiepalvelu on lähtökohtaisesti asiakkaalle maksuton. Palvelusta koituvat kulut ohjataan asiakkaan vakuutusyhtiölle tai automerkin maahantuojan liikkumisturvan piiriin. Mikäli todetaan, ettei kumpikaan tahoista korvaa kyseisestä viasta/vauriosta koituvia kuluja, palvelun kulu laskutetaan asiakkaalta.

Vakuutukset

Vakuutusyhtiösi yhteystiedot ja omavastuuosuudet saat yrityksenne autopäättäjältä tai asiakaspalvelustamme. Muiden kuin Secton myöntämien vakuutusten sisällöt ja vakuutusehdot tarkistat varmimmin joko suoraan vakuutusyhtiöstä tai yrityksenne autopäättäjältä. Tutustuthan etukäteen autovakuutuksesi laajuuteen ja omavastuuosuuksiin.

Secto Vakuutuksen sisältö ja omavastuut:

Secto Vakuutuksen vakuutusehdot löytyvät kootusti LähiTapiolan kotisivuilta: Liikennevakuutusten vakuutusehdot

Muutamia huomionarvoisia asioita:

 • Ulkomaille lähtiessä autolle tulee hakea maastavientivaltakirja Secton asiakaspalvelun kautta. Myös Green Card (todistus kansainvälisen liikennevakuutuksen voimassaolosta) on suositeltava. EU ja ETA-maiden ulkopuolella se on pakollinen. Ulkomailla tapahtuneissa vahingoissa omavastuu on kaksinkertainen. Secto Liikennekasko ei ole voimassa Venäjällä.

Turvat ja perusomavastuut

 • Kolari, 500 euroa

 • Hirvivahinko, 500 euroa

 • Ilkivalta, 500 euroa

 • Palo, 500 euroa

 • Varkaus, 500 euroa

 • Autopalvelu, 0 euroa (hinauspalvelu)

 • Oikeusturva, 15 % kuluista, vähintään 300 €.

Secto Vakuutuksen vahinkoilmoituksen teet vahinkoilmoituksen kätevimmin LähiTapiolan verkkosivuilla Puhelinpalvelun numero on 019 222 3310.

Secto Lasiturva

Secto Lasiturvan asiakkaana lasiturvasta korvataan vakuutetun ajoneuvon ikkunalasit, jos ne rikkoutuvat ikkunalasiin suoraan ulkoapäin osuneesta iskusta. Ikkunalasilla tarkoitetaan tuulilasia, ovien laseja, sivulaseja, takalaseja ja kattolasia. Valojen laseja ei korvata lasiturvasta.  

Huomioithan, että 1.6. lähtien mahdolliset lasin vaihdot onnistuvat ainoastaan Secto Lasiturvan kautta. 

Lasivahinkojen osalta yhteistyökumppaneitamme ovat Incar, Autoklinikka, Vianor sekä GlassDrive. Pelkkä lasin korjaus on veloitukseton, mikäli lasin korjaus tapahtuu Secton yhteistyökumppanilla. 

Secto Lasiturvan omavastuut:   

 • Mikäli tuulilasi vaihdetaan yhteistyökumppanillamme, on asiakkaan osuus 250 € / lasin vaihto 

 • Tuulilasin vaihto muulla toimijalla, on asiakkaan osuus 400 € / lasin vaihto

 • Pelkkä lasin korjaus on veloitukseton.

Lasiturvasta ei korvata vahinkoa, joka on aiheutunut:  

 1. yhteentörmäyksestä, tieltä suistumiselta tai ajoneuvon kaatumisesta 

 2. ajoneuvon osasta, lisävarusteesta tai laitteesta ajoneuvolle itselleen  

 3. ajoneuvossa olleesta kuormasta 

 4. ydinvastuulaissa kuvatusta ydinvahingosta, riippumatta siitä, missä ydinvahinko on sattunut 

 5. sodasta, kapinasta, vallankumouksesta tai muusta sen kaltaisesta syystä 

 6. maahantuojan tai ajoneuvon myyneen tai korjanneen liikkeen takuun tai virhevastuun piiriin kuuluvasta tapahtumasta.

Secto Lasiturvan palveluntarjoaja on Secto Automotive Oy, emme vaadi vahinkoilmoitusta lasin rikkoutumisesta. Secto Vakuutuksen palveluntarjoaja on edelleen LähiTapiola -ryhmä.  

Secto Lasiturvan voi päättää kesken kauden ilmoittamalla Sectolle asiakaspalvelun kautta, asiakaspalvelu@secto.fi tai 020 792 4300. Secto päättää Lasiturvan irtisanomista seuraavan kuukauden viimeiseen päivään. Lasiturvaa ei voi irtisanoa takautuvasti.  

Katsastukset ja verot

Huomioithan, että vuokralleottajan vastuulla on huolehtia autoon kohdistuvista veroista ja maksuista, kuten vuotuisesta ajoneuvoverosta ja mahdollisesta käyttövoimaverosta.

Käyttäjän vastuulla on katsastuttaa henkilö- tai pakettiauto neljäntenä vuotena käyttöönotosta,. Tämän jälkeen katsastus viimeistään kahden vuoden kuluttua edellisestä katsastuksesta. Katsastus yhteistyökumppanimme on A-Katsastus. A-Katsastuksella katsastettujen autojen laskutus ohjautuu suoraan Sectolle.

Varaa aika katsastukseen täältä.

Käyttäjän vastuu ja velvollisuudet

Auton käyttäjänä olet vastuussa autosi kunnosta ja siisteydestä. Huolehdithan, että huollot ja katsastukset tehdään ajallaan ja havaitut viat korjautetaan nopeasti. Huoltokirja on säilytettävä autossa ja se on pidettävä ajan tasalla. Myös rekisteriotteen tekninen osa on säilytettävä autossa, mikäli sellainen on autoon toimitettu.

Matkustaminen ulkomaille

Pyydäthän työnantajaltasi hyväksynnän mikäli lähdet leasingautollasi ulkomaanmatkalle. Mikäli matkustat Pohjoismaiden ulkopuolelle, tarvitset myös maastavientivaltakirjan.

Voit tilata maastavientivaltakirjan sähköpostitse asiakaspalvelustamme tai kätevästi oikean alakulman chattibotin kautta. Ilmoitathan kohdemaan ja lähtöpäivämäärän tilatessasi maastavientivaltakirjaa sähköpostitse. Valtakirja on hyvä tilata viimeistään kaksi viikkoa ennen suunniteltua matkaa. Perimme maastavientivaltakirjasta palveluhinnastomme mukaisen maksun. Maastavientivaltakirjan voimassaoloaika on keskimäärin noin 6 kk riippuen mm. leasingsopimuksen pituudesta.

Maastavientivaltakirjoja ei myönnetä tällä hetkellä Venäjälle.

Muista tarkistaa myös vakuutusturvan riittävyys ulkomailla. Vakuutusyhtiöltäsi saat Green Cardin, joka on todistus kansainvälisen liikennevakuutuksen voimassaolosta. Se on suositeltava kaikille ulkomaanmatkoille, mutta joissakin maissa välttämätön. Pohjoismaihin ja Viroon Green Cardia ei tarvita.

Myös rekisteriotteen teknisen osan tulee olla mukana ulkomailla. Sähköisen rekisteröintitodistuksen käyttöönoton myötä uusiin autoihin ei enää automaattisesti toimiteta paperista rekisteriotetta. Ulkomaanmatkaa varten voit hakea todistuksen katsastuskonttorilta.

Käyttäjän vaihdos

Jos yrityksen auton käyttäjä vaihtuu kesken sopimuskauden, pyydämme lähettämään auton rekisterinumeron ja uuden käyttäjän nimen, puhelinnumeron, osoitteen sekä henkilöturvatunnuksen asiakaspalveluumme, asiakaspalvelu@secto.fi. Uuden käyttäjän henkilötunnusta tarvitaan auton haltijanvaihdos-rekisteröintiä varten.

Auton palauttaminen

Sopimuskauden päätyttyä auto palautetaan ennalta sovittuun paikkaan palautustarkastusta varten. Ohjeet palautukseen löydät täältä. Havaitut puutteet ja viat korjataan ja mikäli viat eivät johdu normaalista kulumisesta tai ne johtuvat huolimattomuudesta, peritään kulut asiakasyritykseltä. Realisointitiimimme lähestyy teitä tarkemmalla ohjeistuksella noin kuukautta ennen sopimuksen päättymistä. Autossa tulee olla mukana kaikki ne auton varusteet sekä lisävarusteet, jotka olivat autossa kun sen otit vastaan. Muista palauttaa myös auton kaikki avaimet sekä latauskaapelit. Puuttuvat varusteet laskutetaan jälkikäteen.

Sähköautoilijan vinkit
 • Tutustuthan oman autosi käsikirjaan, josta näet esim. mikä on sinun autosi suositus päivittäiseen latausrajaan. Yleisesti sähköautoja ei suositella ladattavaksi päivittäin 100%, koska se syö pidemmällä aikavälillä auton ajoakun kokonaiskapasiteettia.

 • Autosi tykkää hitaasta latauksesta, eli kannattaa pitää autoa aina esim. kytkettynä kotilatausasemaan, kun autolla ei ajeta.

 • Mikäli autoosi on applikaatio, kannattaa se ottaa käyttöön. Useimpiin sähköautoihin voit ajastaa lämmityksen ohjaamoon. Esilämmittämällä autoa, auto käyttää mahdollisuuksien mukaan lämmitykseen käytettävän sähkön kaapelista, mikäli auto on latauksessa.

 • Useimmat autot vaativat päivityksiä kuten tietokoneet. Autosi ilmoittaa, kun on saatavilla uusin päivitys. Auto on aina päivityksen aikana poissa käytöstä, joten huomioitahan tämän. Päivitykset kestävät yleensä n.2-30minuuttia. Ja päivitykset ovat usein OTA:a (Over the air).

 • Täyssähköauto käyttää useimmiten sähköauton jarrutuksissa energiantalteenottoa, jolloin varsinaisia jarruja ei käytetä ja ne pääsevät huonoon kuntoon. Suosittelemmekin tekemään napakoita jarrutuksia säännöllisesti sähköautolla turvallisissa paikoissa, jotta jarrut ovat aina hyvässä toimintakunnossa.

 • Perehdythän huolella autosi ominaisuuksiin, jotta saat siitä kaiken hyödyn irti. Mikäli sinulla tulee kysyttävää autosi ominaisuuksiin liittyen, otathan yhteyttä automyyjääsi, joka autosi luovutti. Häneltä saat parhaan avun.

 • Mikäli asut tai asioit Helsingissä voit hakea vähäpäästöisten autojen pysäköintietua Helsingin kaupungilta. Vähäpäästöisten autojen pysäköintimaksujen alennus | Helsingin kaupunki

 • Mikäli asut tai asioit Espoossa voit hakea vähäpäästöisten autojen pysäköintietua Espoon kaupungilta. Vähäpäästöisten autojen pysäköintimaksujen alennus Espoon kaupunki

Julkinen lataus

Latauskartta.fi:stä näet kattavimman yhteenvedon julkisista latauspisteistä.

Reittisuunnittelu sähköautoilijalle

Mikäli lähdet pidemmälle matkalle, kannattaa reitti suunnitella pysähdysten osalta valmiiksi, sekä selvittää etukäteen onko määränpäässä mahdollisuutta ladata autoa. Suositeltavaa on myös varmistaa, että sinulla on käytössäsi maksuvälineet (applikaatiot/lataustagit), jotka toimivat näillä latausasemilla.

Hyvä apuväline reitin suunnitteluun on sovellus A better routeplanner ABRP. Kannattaa myös tarkistaa, että auton latauskaapelit ovat kaiken varalta mukana.  Pikalatausasemalle kannattaa ajaa, kun sähköautossa on toimintamatkaa jäljellä n. 10-30% ja ladata sen verran minkä tarvitsee. Yleensä 80% jälkeen lataus merkittävästi hidastuu.

Mikäli autossasi on akun esilämmitys, kannattaa sitä ehdottomasti käyttää. Esilämmitys valmistelee akun optimilämpötilaan, jotta latausasemalla saat sähköä mahdollisimman tehokkaasti