Volvo EX30

Uusi Volvo EX30 on suunniteltu vastuullisuuden ehdoilla

Volvon vuosikymmenien kehitystyö vastuullisessa autoilussa huipentuu uudessa EX30-mallissa. Se on hiilijalanjäljeltään pienin Volvo ikinä.  

Volvo tunnetaan maailman turvallisimpana automerkkinä. Volvo toi muun muassa autoihinsa jo vuonna 1959 nykyisin itsestään selvänä pidetyt kolmipisteturvavyöt. Innovaatio on pelastanut miljoonia ihmishenkiä.  Tällä hetkellä Volvon vastuullisuusajattelun kärjessä on ilmasto – autoilun turvallisuudesta edelleen tinkimättä.  Yksittäisen auton tuotantoprosessin ilmastovaikutuksia on pystytty vähentämään viime vuosina merkittävästi. Esimerkiksi uusi Volvo EX30 valmistetaan tehtaassa, joka saa voimansa suurilta osin ilmastoneutraalista energiasta ja sataprosenttisesti ilmastoneutraalista sähköstä.  Auton käyttämisestä aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt ovat kuitenkin edelleen iso haaste. Vain täyssähköinen autoilu on täysin päästötöntä. Ensimmäisenä isona autonvalmistajana Volvo ilmoitti vuonna 2017 koko mallistonsa sähköistämisestä, ja Volvo on strategiassaan päättänyt luopua polttomoottoriautojen valmistamisesta vuoteen 2030 mennessä. Vuoteen 2025 mennessä Volvo pyrkii vähentämään autokohtaisia CO2-kokonaispäästöjä 40 prosentilla vuoden 2018 tasosta. Tämä tapahtuu 50 prosentin vähennyksellä pakokaasupäästöistä ja 25 prosentin vähennyksellä toiminnoista, raaka-aineiden hankinnasta ja toimitusketjusta syntyvistä päästöistä.  

Volvo EX30 interior

Volvo EX30 - Vastuullisuutta koko elinkaaren ajan

Uusissa Volvoissa vastuullisuusajattelu on mullistanut suunnittelun lähtökohdat. Volvo tunnetaan premium-automerkkinä ja autoissa on perinteisesti ollut runsas varustelu. Vastuullisuusajan premium-auto on taas pelkistetty: ympäristöystävällisin komponentti on se, jota ei ole olemassa.  Volvo EX30:ssa vastuullisuus tulee esiin myös auton pienemmän koon myötä: auton valmistamiseen tarvitaan vähemmän alumiinia ja terästä, jotka ovat kaksi suurinta tuotantoon liittyvää CO2-päästöjen lähdettä. 

EX30:n sisätiloissa on käytetty kierrätettyjä ja uusiutuvia materiaaleja istuimissa, kojelaudassa ja ovissa.  Noin 17 prosenttia kaikesta autossa olevasta muovista – sisäosista ulkopuskureihin – on kierrätetty, mikä on tähän mennessä suurin osuus kaikista Volvo-autoista.  Ratkaisujen tuloksena Volvo EX30:n CO2-jalanjälki on onnistuttu painamaan 75 prosenttia Volvon nykyisiä sähköautomalleja alemmaksi. Elinkaarensa lopussa EX30 on suunniteltu 95-prosenttisesti uusiokäytettäväksi materiaaleja kierrättämällä ja ottamalla talteen energiaa kohteista, joita ei voi käyttää uudelleen. 

Vapaa autoetu alkaen 495 € / kk, Käyttöetu alkaen 435 € / kk

Auton tekniset tiedot, siirryt Volvon verkkosivuille!

Ilmasto-ongelman ratkaisu kuuluu kaikille 

Volvo ja Secto jakavat strategiassaan saman näkemyksen. Autoilu on osa ilmasto-ongelmaa ja niin auton valmistajien, jakelijoiden kuin autoilijoiden tulee tehdä ratkaisuja, joiden avulla voimme autoilla tulevaisuudessakin.  

Sekä Volvo että Secto tekevät työtä päästöjen vähentämiseksi vapaaehtoisesti ja vaadittua aikataulua nopeammin. Volvo Car Finland Oy Ab on solminut Suomen viranomaisten kanssa Green Deal -ilmastosopimuksen, joka avulla hiilidioksidipäästöjä pystytään vähentämään nopeammin kuin lainsäädännön ja normiohjauksen keinoin. Secto puolestaan on asettanut tavoitteeksi toimittaa viimeisen polttomoottorilla käyvän henkilöauton leasingasiakkaalleen vuonna 2028, selkeästi EU:n tavoitetta 2035 nopeammin.  

Olisiko Volvo EX30 sopiva leasingauto sinulle tai yrityksellesi? Jätä yhteystietosi niin myyjämme on sinuun pikaisesti yhteydessä!