Secto Automotive toimitusjohtajavaihdos

OLLI HELENIUS SECTO AUTOMOTIVEN TOIMITUSJOHTAJAKSI

Olli Helenius aloittaa tänään Secton toimitusjohtajana. Hänen tehtävänään on jatkaa kasvuamme, joka perustuu ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen ja edelläkävijyyteen päästöttömän autoilun edistämisessä. Olli Helenius on työskennellyt aikaisemmin strategiakonsulttina BearingPoint Finlandissa ja strategisen liikkeenjohdon tehtävissä Posti Groupissa. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.

– Secto on kasvanut vauhdikkaasti, mutta samalla kannattavasti. Tärkein tehtäväni on huolehtia siitä, että kehitys jatkuu vahvana, Olli Helenius sanoo. Vuonna 2023 Secto Automotiven vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi 27 prosenttia 226 miljoonaan euroon. Yhtiön autokanta kasvoi 9 prosenttia ja oli vuoden lopussa 10 240 autoa.

Secto on suunnannäyttäjä autoilun päästöttömyydessä. Vuonna 2023 Secton asiakkailleen luovuttamista uusista henkilöautoista 42 prosenttia oli sähköautoja ja 26 prosenttia matalapäästöisiä lataushybridejä. Yhtiön tavoitteena on, että se luovuttaa viimeisen fossiilisella energialla toimivan henkilöauton vuoden 2028 loppuun mennessä.

– Secto on ollut edelläkävijä panostuksessaan huippuluokan asiakaskokemukseen ja kestävään autoiluun. Kasvu tulee perustumaan jatkossakin siihen, että olemme asiakkaillemme kumppani, joka tarjoaa mutkattomia liikkumisratkaisuja ja auttaa heitä pienentämään omaa ilmastojälkeään, Helenius sanoo.

– Kilpailun kiristyessä meidän täytyy kuitenkin tehdä jatkuvasti enemmän pysyäksemme edelläkävijöinä. Panostamme jatkossakin kannattavuuteen. On hyvä muistaa, että ainoastaan kannattava yritys voi olla aidosti kestävä.

Missiona autoilun pelastaminen tekemällä siitä kestävää

 – Olli on taustaltaan, osaamiseltaan ja arvoiltaan juuri oikea henkilö toteuttamaan Secton strategiaa, vahvistamaan yrityskulttuuria entisestään ja johtamaan yritystä sen kasvun seuraavassa vaiheessa, Secton perustaja ja tähänastinen toimitusjohtaja Matias Henkola sanoo.

Heleniuksen aloittaessa toimitusjohtajana Henkola siirtyy Secto Automotiven hallituksen puheenjohtajaksi. Hän vastaa jatkossa myös kehitysosasto Secto Automotive Labsista, joka tutkii fossiilittomien ratkaisujen käyttöönottoa autoilussa.

 – Missiomme on pelastaa autoilu tekemällä siitä kestävää. Siinä onnistumiseen tarvitaan kannattavaa, kestävyyteen perustuvaa liiketoimintaa ja uusia, päästöttömiä ratkaisuja. Myös mielipidejohtajuudella ja asenteiden muokkaamisella on oma roolinsa. Secto Automotive Labsin tehtävä on löytää innostavia käytännön esimerkkejä fossiilittomaan autoiluun ja viestiä autoilun kestävän muutoksen välttämättömyydestä niiden kautta.