Škoda Fabia R5

Secto Automotive Labs tutkii ja kokeilee miten moottoriurheilun huipulla voidaan kisata kestävällä tavalla.

Jos asenne on sellainen, että pannaan asiat onnistumaan, ne ennen pitkää toteutuvat. Yksi tällaiseen ennakkoluulottomaan asenteeseen perustuva hanke on erityisesti ympäristöystävällisenä autoleasingyhtiönä tunnetun Secto Automotive Labs -kehitysympäristö, jossa tutkitaan fossiilittomien ratkaisujen käyttöönottoa autoilussa. Idean takana on Secto Automotiven toimitusjohtaja Matias Henkola.

Secto Automotive Labsin tavoitteena on löytää autoiluun korvaavia fossiilittomia ratkaisuja

Secto Automotive Labs -kehitysosasto tutkii ja kokeilee, miten moottoriurheilun huipulla voidaan kisata kestävällä tavalla. Moottoriurheilun on aina kuulunut kehittää autotekniikkaa autourheilun huipulla, jotta tekniset innovaatiot ja kestävän kehityksen ratkaisut voidaan myöhemmin ottaa käyttöön myös arkiliikenteessä.

Ajaminen ja rallin seuraaminen on ihan yhtä hauskaa, vaikka autot kulkevat ekologisemmin.

Osallistuimme vuonna 2023 kahdella autolla rallin SM-sarjaan. Autoissamme käytetään fossiilivapaata P1 Fuels-sähköpolttoainetta sekä fossiilivapaita voiteluaineita.

Suomalaisen rallikulttuurin säilyttäminen elinvoimaisena on meille sydämen asia, ja me uskomme, että se onnistuu vain siten, että ralli muuttuu ajan hengen mukana ja ottaa käyttöön ympäristöystävällistä, kestävää teknologiaa.

Heikki Kovalainen ja Janni Hussi

SM1-luokka: Škoda Fabia R5 / Heikki Kovalainen ja Janni Hussi

Ykkösautoa SM1 luokassa ohjaa Heikki Kovalainen, joka vuoden 2021 aikana siirtyi rallin puolelle. Ralliura alkoi lupaavasti: ensimmäinen täysi kausi Japanin rallisarjassa päätyi pääluokan mestaruuteen. Kartanlukijana toimii  Janni Hussi. Hussi innostui rallista, kun ralliautoilija Sami Pajari haastoi hänet viime keväänä mukaan Lahden Historic rallyyn.

Justus Räikkönen kisaa SM3-luokassa.

SM3-luokka: Peugeot 208 Rally4/ Justus Räikkönen ja Mikael Korhonen

Toista autoa ja junioriosastoa edustaa  Justus Räikkönen kartanlukijanaan Mikael Korhonen.  Autona heillä on Peugeot 208 Rally4 -auto, jolla otettiin jo luokkavoitto Secto Rallyssa.