tuulivoimala

Secto Automotive on liittynyt YK:n UN Global Compact -yritysvastuualoitteeseen

Secto on mukana maailman suurimmassa yritysvastuuverkostossa

Secto Automotive on liittynyt YK:n UN Global Compact -yritysvastuualoitteeseen. Global Compact -yritysvastuualoitteen tavoitteena on edistää vastuullista ja kestävää liiketoimintaa kaikkialla maailmassa. Liittymällä mukaan aloitteeseen olemme sitoutuneet kymmeneen vastuullisen yritystoiminnan periaatteesen, jotka liittyvät ihmisoikeuksiin, työoloihin, ympäristöön ja lahjonnan ehkäisyyn, sekä kehittämään liiketoimintamme vastuullisuutta.

Miksi ESG on Sectolle tärkeä? Secto Automotive toimitusjohtaja Matias Henkola vastaa kysymykseen näin: ”Secton DNA rakentuu uteliaisuuteen, uuden luomiseen ja edelläkävijyteen. Maapallo ja ihmiskunta tarvitsevat nyt enemmän kuin ikinä meidän kaikkien huomiota, niin miksi me emme yrityksenä tekisi siinä oma osuuttamme? Vastuullisuus on mielestäni vuonna 2022 itsestäänselvyys ja se on yksinkertaisesti vain hyvää liiketoimintaa. Meillä Sectossa vastuullisuus on strateginen linjaus ja liiketoimintamme ydin. ”

Sitoudumme priorisoimaan vastuullisuuden kaikessa liiketoiminnassamme, jonka ytimenä on asiakkaillemme tarjottu mutkaton autoarki ja vastuullinen autoilu. Tulemme raportoimaan julkisesti ESG-mittareitamme. Mittaamme ja raportoimme myös edistymisemme UNGC:n kymmenessä perusperiaatteessa (Ten Principles of the UNGC).

Lue lisää Secton ESG tavoitteista

UN Global Compact on YK:n vuonna 2000 käynnistämä yritysvastuualoite. UN Global Compact edistää ja kehittää yritysten sekä yhteisöjen ekologista, sosiaalista ja taloudellista vastuullisuutta hyödyntäen YK:n Global Compactin kymmentä periaatetta ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

Global Compact -aloitteen avulla YK haastaa yrityksiä maailmanlaajuisesti edistämään liiketoiminnassaan suotuisia työoloja, kunnioittamaan ihmisoikeuksia, suojelemaan ympäristöä ja ehkäisemään lahjontaa. Tänä päivänä UN Global Compact on maailman suurin yritysvastuualoite – siihen on sitoutunut yli 15 000 yritystä, yli 3000 muuta toimijaa, kaikilta toimialoilta ja kaikista maanosista, yli 160 maasta.

Tutustu UN Global Compact kymmeneen peraatteeseen UN Global Compact Network Finland -sivuilla