Matias Henkola Secto Automotiven vastuullisuusraportti

Secto Automotive puolustaa autoilua tekemällä siitä kestävää

Secto Automotivelle vuonna 2022 tehdyistä leasinghenkilöautojen tilauksista jo 35 prosenttia oli täyssähköisiä. Yhtiön tavoitteena on, että vuodesta 2029 lähtien kaikki sen toimittamat henkilöautot ovat täysin päästöttömiä. Toimimalla kestävän autoilun edelläkävijänä Secto pyrkii ennen kaikkea auttamaan asiakkaitaan pienentämään päästöjään ja siten puolustamaan autoilun tulevaisuutta.

Autoleasingyhtiö Secto Automotive vahvistaa asemiaan kestävän autoilun edelläkävijänä Suomessa.

Autoleasingyhtiö Secto Automotive vahvistaa asemiaan kestävän autoilun edelläkävijänä Suomessa. Vuonna 2022 yhtiön toimittamista leasinghenkilöautoista 27 prosenttia oli täyssähköisiä, kun niiden osuus leasinghenkilöautojen kokonaismarkkinasta oli 21 prosenttia. Vuonna 2022 tehdyistä henkilöautotilauksista sähköautojen osuus oli jo 35 prosenttia. Myös Secton myymistä käytetyistä autoista 10 prosenttia oli sähköautoja, kun niiden osuus käytettyjen autojen kokonaismarkkinasta on vain 3 prosenttia. Tiedot ilmenevät Secton tänään julkaistusta vastuullisuusraportista.

Secton toimittamien leasinghenkilöautojen keskimääräiset ilmastopäästöt olivat 77 grammaa kilometriltä. Yhtiön tavoitteena on, että vuonna 2025 luku on 50 g/km ja vuodesta 2029 lähtien henkilöautojen puhdas nolla. Yhtiön kokonaispäästöt vuonna 2022 olivat 272 167,61 tCO2e (tuhatta hiilidioksidiekvivalenttia). Suurin osa yhtiön omassa käytössä olevista työsuhdeautoista on jo täyssähköisiä.

”Teemme luonnollisesti kaikkemme pienentääksemme ilmastojalanjälkeämme. Jalanjälkeämme tärkeämpi on kuitenkin kädenjälkemme – eli se, miten autamme asiakkaitamme toimimaan entistä kestävämmin ja pienentämään omia päästöjään. Tämä heijastuu myös asiakkaidemme tyytyväisyydessä. Kestävä autoilu on kasvumme moottori”, Secto Automotiven toimitusjohtaja Matias Henkola sanoo.

Secto ottaa kokonaisvastuun asiakkaiden siirtymästä kohti päästöttömyyttä

Kokonaisvastuu siirtymästä

 Secto Automotiven toiminta perustuu uskoon siitä, että autoilu tulee muuttumaan pysyvästi siirryttäessä fossiilisten polttoaineiden käytöstä kohti päästöttömyyttä. Yhtiö uskoo myös, että sähkö tulee jo lähivuosina olemaan autojen tärkein käyttövoima, sillä sähköautojen hyötysuhde on ylivoimainen. Sähköauton käyttämästä energiasta jopa 80 prosenttia liikuttaa autoa, kun polttomoottoriauto hyödyntää energiasta vain noin kymmenesosan.

 ”Meille muutos ei ole uhka, vaan mahdollisuus. Emme aio jäädä odottelemaan muutosta passiivisesti ja sopeutua muutokseen vasta pakon edessä, vaan haluamme auttaa asiakkaidemme ottamalla kokonaisvastuun myös heidän siirtymästään kohti päästöttömyyttä. Helpottamalla asiakkaidemme sähköistä siirtymää EU:n tavoiteaikataulua nopeammin puolustamme autoilun tulevaisuutta ja asiakkaidemme etua”, Henkola sanoo.

Secto tukee ja kehittää sähköautoilun lisäksi myös muita kestävän autoilun ratkaisuja

Secto tukee ja kehittää sähköautoilun lisäksi myös muita kestävän autoilun ratkaisuja perustamassaan Secto Automotive Labs -yksikössä. Secto on jo kohta kahden vuoden ajan toteuttanut kokeiluja sähköpolttoaineella. Vihreästä vedystä valmistetut sähköpolttoaineet mahdollistavat päästöttömän autoilun myös polttomoottoriautoilla. Yhtiö tekee aktiivisesti työtä sähköpolttoaineiden kaupallistamiseksi.

 Hyvinvoiva henkilöstö luo mutkatonta autoarkea

Hyvinvoiva henkilöstö luo mutkatonta autoarkea

 Vastuullisuus tarkoittaa Secto Automotivelle paljon muutakin kuin vain kestävän autoilun puolustamista. Arvovetoisen yhtiön panostus henkilöstön hyvinvointiin ja työn merkityksellisyyteen heijastuvat myös alan korkeimmassa asiakastyytyväisyydessä. Vuonna 2022 Secton yritysleasingasiakkaiden NPS-lukema oli 71. Vaihtoautomyynnissä, missä valtaosa asiakkaista on yksityisiä kuluttajia, NPS oli 74.

Lisätiedot:

Matias Henkola, toimitusjohtaja

040 900 0091, matias.henkola@secto.fi