Q8 e-tron quattro

Uutuuksia kevään sähköautokuumeeseen

Sähköautojen kysyntä kasvaa edelleen, ja valinnanvaraa eri tarpeisiin ja hintaluokkiin tulee yhä enemmän. Esittelemme muutamia kiinnostavia uutuuksia.

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3 oli ensimmäisiä laajasti suosiota saavuttaneita sähköautoja. Vuonna 2019 esitelty malli on nyt saanut pienen kasvojenkohotuksen.

ID.3:n ulkonäköä on terävöitetty ja linjakkaampi olemus tuo autoon silmää miellyttävää menevyyttä. Uutta ilmettä luovat muun muassa uudet puskurit ja konepelti sekä kaksiosaiset takavalot. Keulalle saa lisävarusteena pimeyttä maksimaalisesti halkovat matriisiajovalot.Ulkovärejä on päivitetty ja sisällä on käytetty entistä enemmän kierrätettyjä ja vastuullisia materiaaleja. ID.3:n varustelutasot on uudistettu: Business, Business Plus ja Business Max. Myös ohjelmisto on uusi ja järjestelmät avustavat kuljettajaa aiempaa enemmän – esimerkkeinä muun muassa navigoinnin reittisuunnittelu sekä lisättyä todellisuutta hyödyntävä head-up-tuulilasinäyttö. Takavetoista autoa saa kahdella erikokoisella akulla: nettokapasiteetit ovat 58 ja 77 kW. Isomman akun WLTP-toimintamatka on 546 kilometriä. VW ID.3 hinnastot julkaistaan huhtikuussa, myynnissä autot ovat alkukesästä 2023.

Q8 e-tron quattro

Audin sähkömalliston kärkeä edustaa Q8 e-tron quattro, jossa Audin perinteinen neliveto-osaaminen kohtaa sähkömoottorien vaivattoman voiman. Audin tapaan tyylistä, tiloista ja viimeistelystä ei tingitä. Kuljettajan elämää helpottavia innovaatioita ja varusteita piisaa vaativaankin makuun.

Esimerkiksi virtuaalisten ulkopeilien (lisävaruste) pienien kameroiden kuva näytetään sisätiloissa 7 tuuman näytöllä.Toukokuussa Suomeen hiipii mallin tehoversio SQ8. Potkua on normi-Q8:aan verrattuna vielä pikkuisen lisää eli rapiat 500 hevosvoimaa. Vääntöä on vieläkin kunnioitettavammat lukemat, 973 Nm. Näillä luvuilla SQ8 liikkuu nollasta sataan 4,5 sekunnissa.

Q8:n akku on iso, kapasiteettia 106 kWh, ja sitä voi ladata jopa 170 kW:n teholla. WLTP-toimintasäde on 460–470 kilometriä, hieman korimallista riippuen. Niitä on tarjolla kaksi, perinteisempi SUV ja hitusen liukkaammaksi perästään muotoiltu Sportback. SQ8:n tekniset tiedot, varustepaketit ja hinnat julkistetaan Suomessa toukokuussa. Audi SQ8 e-tron quattro, hinnat alkaen 110 000 € (alustava tieto).

Q8 e-tron quattro

Volvo XC40 Recharge

Volvo oli liikkeellä sähkömalliensa kehityksen kanssa valmistajien etujoukoissa. Kautta vuosikymmenten turvallisuudesta ja skandinaavisen pelkistetystä muotoilusta tunnettu ruotsalais-kiinalainen merkki jatkaa sähköautoissa samaa linjaa, ja hieman päivitetty Volvo XC40 Recharge on varmasti kiinnostava vaihtoehto niin uskollisille Volvo-faneille kuin sähköautoa harkitseville.

Ulkopuolen konstailematon kulmikkuus tekee Volvosta Volvon. Kulmikkuus kuitenkin hämää, sillä liike on liukasta: nelivetomallin rapsakat 400 hevosvoimaa viskaavat XC40:n nollasta sataseen alle viiden sekunnin. XC40:n valikoimassa on kahdeksan väriä ja kolme eri varustetasoa. Hyvin varusteltuun Volvoon kuuluvat muun muassa Googlen palvelut ja Harman Kardonin äänentoisto, ja tiukkojen paikkojen kolhuilta varjelevat joka puolelle näkevät 360-kamerat.

Volvo XC 40 saa nyt joko nelivetoisena, jonka WLTP-toimintasäde on 535 kilometriä tai takavetoisena, jolla matka yltää 570 kilometriin. Volvo XC40, hinnat alkaen 53 900 € (takaveto) ja 60 450 € (neliveto).

Volvo XC40 Recharge

Mercedes Benz EQE SUV

Mercedes Benz EQE SUV

Mercedes-Benzin brändiin kuuluu tehdä autoja asiakkaille, jotka tietävät, mitä haluavat ja jotka haluavat premiuminsa vähän muita ennen. Siksi Mersukin on panostanut sähköautomalleihin jo pitkään.

Mercedes Benz EQE SUVissa muotoilu yltyy jopa ultramoderniksi, ja sisätilojen kevyt avaruusalusmaisuus ja mukavuusjärjestelmät tekevät autosta ajajan nautiskeluhetken. Jos kuljettaja ei halua ajatella turhia, hän voi ulkoistaa ajattelun auton älykkäille järjestelmille. Esimerkiksi aktiivinen toimintamatka-avustin kalkuloi ajon aikana, saavutetaanko määränpää sillä hetkellä olevalla energiamäärällä ja kyseisissä olosuhteissa – mikäli ei, apua on tarjolla vaihtoehtoisten reittien muodossa.

Ulkopuolen designiin tarjoillaan kahta erilaista versiota: Electric Art ja AMG Line. Molemmissa riittää kiiltoa ja kromia, mutta jää ostajan päätettäväksi, haluaako Mersunsa elegantin tyylikkäänä vai hieman peitellyn aggressiivisena. EQEn saa taka- tai nelivetoisena, ja toimintasäde molemmissa on 540 kilometrin luokkaa. Mercedes-Benz EQE SUV, hinnat alkaen 87 300 €.

Kerromme mielellämme lisää palveluistamme! Jätä meille yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.