Secton Decarbon Tool

Decarbon Tool auttaa vähentämään autokannan päästöjä

Vastuullinen ajaminen on yhä useammalle yritykselle tärkeä arvo. Matka kohti päästöttömyyttä ja autokannan sähköistäminen vaatii huolellista suunnittelua. Secton kehittämä Decarbon Tool tekee työstä helpomman. Sen avulla saadaan mallinnettua yrityksen autokantaan tehtävien muutosten vaikutus hiilidioksidipäästöihin ja myös autoilun kokonaiskustannuksiin.

Decarbon Tool mallintaa yrityksen autokantaan tehtävien muutosten vaikutuksen hiilidioksidipäästöihin ja TCO-kustannuksiin

Decarbon Toolin avulla saadaan käsitys nykyisen autokannan päästöistä ja kokonaiskustannuksista. Kun nykytilanne on selvä, työkalun avulla voidaan mallintaa, miten siirtymä uuteen vähempipäästöiseen autokantaan toteutetaan autokohtaisesti. Nykyisen autokannan ja autojen käyttäjien tiedot siirretään työkaluun, ja nykyisin käytössä olevia autoja aletaan korvata mallinnuksessa täyssähköisillä autoilla. Decarbon Tool kertoo miten ja millä aikajänteellä yrityksen kokonaispäästöt laskevat, sekä miten autojen vuokrat ja käyttökulut muuttuvat, kun polttomoottoriautot vaihtuvat sähköisiin vanhojen leasingsopimusten päättyessä. Mallinnus voidaan tehdä myös vaikka autokantaa ei vielä Sectolla olisikaan.

Autokannan kokonaiskustannuksia laskiessa Decarbon Tool huomioi erilaiset autoedun käsittelytavat yrityksen autoetupolitiikan mukaisesti. Malli näyttää muun muassa vaikutukset autoilun kokonaiskustannuksiin, jos työntekijällä on käyttöetu ja on odotettavissa että 10 % ajomäärästä veloitetaan kilometrikorvauksina. Työsuhdeautojen lisäksi työkalu mallintaa yhtä lailla tuotantoautojen päästöt ja kustannukset.

yrityksen autokannan hiilipäästöt ja TCO kustannukset

Secton asiakkaat ovat kokeneet työkalun hyväksi ja helppokäyttöiseksi. Kun halutut tiedot ovat järjestelmässä, nähdään selkeä graafinen yhteenveto tärkeimmistä muuttujista halutulla aikajanalla. On hyvä muistaa, että Decarbon Tool ei ole autokannan reaaliaikainen seuranta- tai hallinnointijärjestelmä, kuten Fleet Manager. Decarbon Toolin arviot perustuvat tekohetkellä annettuihin tietoihin ja esimerkiksi vuoden päässä olevia autojen tai käyttövoiman hintoja ei voi ennustaa tarkasti. Työkalu antaa kuitenkin parhaan mahdollisen simulaation tavoitellusta kokonaistilanteesta ja siirtymän toteuttamisesta. Siksi se on kelpo työkalu päätöksenteon avuksi. Lue miten ProMedicalin autoilun päästöt ja kustannukset saatiin laskuun.

Kerromme mielellämme lisää Decarbon Toolista ja muistakin yritysautoilun ratkaisuista. Jätä yhteystietosi alla ja olemme sinuun yhteydessä.