sähköauto työsuhdeautona

Työsuhde sähköauto on vastuullinen valinta

Sähköautojen suosio kasvaa kovaa vauhtia, eikä ihme – ne ovat paitsi ekologisia, myös taloudellisia. Jotta löytäisit juuri sinulle sopivan vaihtoehdon, on hyvä tutustua sähköautoilun etuihin ja haasteisiin kotimaisissa olosuhteissa.

Uutta autoa harkitsevalla on nyt ennennäkemätön valinnanvara. Mikäli valintasi on ensimmäistä kertaa sähköauto, niin omat tarpeet ja autotarjonta kannattaa kartoittaa tavallista tarkemmin. Tavoitteemme on, että valitsemasi ajoneuvo yhdistää mutkattoman autoarjen ja ajonautinnon juuri sinulle sopivalla tavalla. Katso ja vertaa mitä henkilö- ja pakettiautoja on täyssähköisenä saatavilla sähköauton vertailu -työkalusta.

Sähköauton veroetu on merkittävä työsuhdeautoilijalle

Auto on verotettava työsuhde-etu silloin, kun se on työntekijän käytössä sekä työ- että vapaa-ajalla. Autoedun verotusarvo muodostuu hankintahinnan ja käyttöönottovuoden mukaan määräytyvästä prosenttiosuudesta sekä verottajan osoittamasta summasta. Autoetu voi olla käyttöetu tai vapaa autoetu.

Päästöttömien autojen verotusarvoa on laskettu vuosille 2021-2025 170 €/ kk. Mikäli auton ainoa käyttövoima on sähkö tulee vapaan autoedun verotusarvoon lisäksi käyttökustannusten euromääräinen vähennys, tämä vähennys kasvaa viidellätoista eurolla vuonna 2024. Vähennys on vuonna 2024 135€/kk (vuosina 2021-2023 vähennys oli 120 €/kk). Lisäksi sekä oman että työsuhdeauton lataaminen julkisella latausasemalla tai työpaikalla on vapautettu luontaisetuverotukselta vuosina 2021-2025. Autoetu on sitouttava tekijä työntekijälle. Nyt voimassa olevat veroedut tuovat merkittävää hyötyä sekä työnantajalle että työntekijälle täyssähköauton hankintaan ja käyttöön.

Lue lisää Työsuhdeautoilun verotuksesta 2024. Työsuhdeautoilijan autoetulaskurin löydät tästä.

Alla olevasta taulukosta näet esimerkillä avattuna sähköauton veroedut työsuhdeautoilijalle, sähköautojen verotusarvoja on alennettu vuosille 2021-2025.

Auton s.hinta 50 000 € Lisävar. arvo 0 € (Suluissa oleva vähennys on huomioitu verotusarvossa).Vapaan autoedun verotusarvo (kok.vähennys / kk)Käyttöedun verotusarvo (kok.vähennys / kk)
Polttomoottori950 €755 €
Täyssähkö685 € (305 €)625 € (170 €)

Kotilatauslaite takaa turvallisen ja stressittömän autoilun

Sähköautoa on mahdollista ladata usealla eri tavalla. Hitain, vain väliaikaiseen lataamiseen suositeltava, lataustapa on ladata suoraan pistorasiasta. Tällä lataustavalla saat autoosi toimintamatkaa noin seitsemän kilometriä tunnissa. Tavallisesta kotipistorasiasta ei ole suositeltavaa ladata jatkuvasti, koska sitä ei ole suunniteltu kestämään auton lataamisesta aiheutuvaa kuormaa.

Kustannustehokkain ja turvallisin tapa ladata autoa, on tehdä se kiinteästi kotiin asennettavalla latauslaitteella. Kotilatauslaitteessa auton toimintamatka lisääntyy jopa 70 kilometriä tunnissa. Käytännössä autoa kannattaa pitää latauskaapelin päässä kotona tai työpaikalla aina kun mahdollista. Näin autolla on aina riittävästi toimintamatkaa. Tutustu tästä meidän kauttamme tarjolla oleviin kotilatausasemiin.

Haluatko lisätietoa? Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun pikaisesti yhteydessä.