Yrityksen autopäättäjä nousee sähköautosta

Siirry kestävään autoiluun mutkattomasti

Yhä useampi yritys on sitoutunut noudattamaan ESG-periaatteita, joiden yksi keskeisiä velvoitteita on toimia pienemmän hiilijalanjäljen saavuttamiseksi. Yrityksen autokannan päästöjen vähentäminen on askel kohti kestävämpää tulevaisuutta. Me Sectolla tiedämme miten autokantaa on järkevin lähteä sähköistämään. Meillä on vankka kokemus: olemme jo yli vuosikymmenen ajan auttaneet tuhansia yrityksiä siirtymään vastuullisempaan autoiluun. Ja elämme niin kuin opetamme: kerromme case-tarinassamme, miten Secton omat työsuhdeautot muuttuvat sähköisiksi.

Hyödynnättehän jo työsuhde sähköauton veroedun?

Tiesitkö että työnantaja voi tukea sähköautoilua tarjoamalla työntekijöilleen etua lataamiseen? Omalla autolla ajaville sekä työsuhdeautoilijoille maksuton julkinen lataaminen sekä työpaikkalataaminen vapautui luontaisetuverotukselta vuosille 2021-2025. Etu tarkoittaa käytännössä sitä, että työnantaja voi tarjota työntekijälleen työpaikka- ja/tai julkisen lataamisen verovapaasti. Tämä etu koskee ladattavia hybridejä sekä täyssähköautoja.

Autamme yritystäsi siirtymään kestävään eli mahdollisimman vähäpäästöiseen autoiluun vaivattomasti

Matka kohti päästöttömyyttä ja kestävää autoilua vaatii huolellista suunnittelua. Secton kehittämä Decarbon Tool tekee työstä helpomman. Sen avulla saadaan mallinnettua yrityksen autokantaan tehtävien muutosten vaikutus hiilidioksidipäästöihin ja myös autoilun kokonaiskustannuksiin. Tutustu työkaluun

Ajoneuvokannan päästöraportti sujuvasti Secton asiakasportaalista

EU:n Corporate Sustainability Reporting Directive eli kestävyysraportointidirektiivi (CSRD) velvoittaa raportoimaan yrityksen kestävyydestä osana toimintakertomusta. Olemme Sectolla kehittäneet asiakasportaaliimme (Secto Fleetmanager) työkalun, jolla yrityksen on vaivatonta tuottaa Secton hoidossa olevan autokannan osalta päästöraportti osaksi ESG-raportointia. Autokannan päästöt ovat usein merkittävä osa yrityksen päästöjä. Tutustu työkaluun tarkemmin.

Kun tarkastellaan autoilun kokonaiskustannuksia on sähköauto usein edullisin vaihtoehto, huolimatta korkeammasta hankintahinnasta. Lue lisää sähköautojen kokonaiskustannuksista eli TCO:sta (total cost of ownership) alla olevasta jutusta.

Hyvällä autopolitiikalla saadaan yritykselle kustannussäästöjä ja työntekijöille kiinnostava autovalikoima. Autopolitiikan on tärkeää olla päivitetty tähän hetkeen, jotta sähköautot ovat vaihtoehtona ja työntekijät voivat hyödyntää veroetuja. Lue lisää miksi sähköauto kannattaa valita työsuhdeautoksi.

Autamme mielellämme yritystäsi siirtymään kestävään autoiluun. Jätä meille yhteystietosi, niin otamme yhteyttä.

Ajankohtaisuutinen